FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog prvašića pojačan nadzor promet oko zagrebačkih škola

ZAGREB, 9. rujna 2011. (Hina) - Zagrebačka policija najavila je danas da će u sklopu tradicionalne akcije "Poštujte naše znakove" zajedno s pripadnicima prometne jedinice mladeži pojačano nadzirati promet u zonama osnovnih škola, pri čemu će posebno paziti na ograničenje brzine kretanja i nepropisno parkiranje.

S početkom školske godine Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) počelo je tradicionalnu akciju "Poštujte naše znakove" u sklopu koje s ciljem zaštite djece pojačano nadzire promet u blizini osnovnih škola, osobito u prvim danima samostalnog sudjelovanja djece u prometu.

Načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa zagrebačke policije Viktor Florijan najavio je na konferenciji za novinare da će policija u rujnu s maksimalnim brojem policajaca i pripadnika prometne jedinice mladeži nadzirati promet oko osnovnih škola.

Za oko 10.300 prvašića iz Zagreba i Zagrebačke županije policija će održati predavanje o sigurnom sudjelovanju u prometu i podijeliti im prigodne darove.

MUP i Hrvatski autoklub (HAK) u subotu će od 10 do 12 sati na Trgu bana Jelačića održati akciju "Sigurno i vješto u prometu" kako bi se vozači opreznije ponašali u zonama osnovnih škola.

U prvih osam mjeseci ove godine na zagrebačkom području poginulo je dvoje djece, a 177 ih je ozlijeđeno, od čega 18 teško. Od 159 lakše ozlijeđene djece većina su bili putnici, što pokazuje da se djecu ne prevozi sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Lani je u prvih osam mjeseci poginulo jedno djete, a 189 ih je ozlijeđeno, od čega 15 teško.

Radi izbjegavanja takvih tragičnih posljedica policija poziva roditelje da barem prvih desetak dana prate djecu do škole te da ih upozore na opasna mjesta, a vozače da povećaju pozornost u blizini škola u čijim je zonama brzina kretanja ograničena na 40 kilometara na sat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙