FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 9. rujna

ZAGREB, 8. rujna 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 9. rujna

KLANJEC - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović prisustvovat će u Klanjcu svečanosti obilježavanja 150. godišnjice smrti Antuna Mihanovića. Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike (13 sati, Spomen park).

ZAGREB - U svrhu unaprjeđenja međunarodne suradnje u prevenciji i sprječavanju sukoba interesa, u Hrvatskom saboru održat će se radni sastanak između Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Republike Hrvatske i Komisije za sprječavanje korupcije Republike Slovenije. U okviru radne posjete dogovoreno je i potpisivanje usuglašenog teksta Memoranduma o suradnji između Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Republike Hrvatske i Komisije za sprječavanje korupcije Republike Slovenije, na području sprječavanja sukoba interesa. Nakon svečanog potpisivanja Memoranduma zajedničku izjavu novinarima dat će predsjednici povjerenstava Mate Kačan i Goran Klemenčič (12 sati, zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6, Zeleni salon).

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs otvoriti će četiri nove područne osnovne škole u Virovitičko-podravskoj županiji - Područnu školu u Orešcu koja se nalazi pri Osnovnoj školi Suhopolje iz Suhopolja (9 sati), Područnu školu u Lozanu koja se nalazi pri Osnovnoj školi August Cesarec iz Špišić Bukovice (11 sati), Područnu školu u Starom Gracu koja se nalazi pri Osnovnoj školi Petar Preradović iz Pitomače (12 sati) i Područnu školu u Grabrovnici koja se nalazi pri Osnovnoj školi Petar Preradović iz Pitomače (13,15 sati).

ZAGREB - Deveti Festival svjetskog kazališta otvara berlinski teatar "Schaubuehne am Lehniner Platz" interpretacijom Shakespeareova "Othella" u režiji njemačke redateljske zvijezde Thomasa Ostermeiera. Na festivalu, koji će se održavati do 27. rujna na pozornicama ZKM-a, HNK i Gavelle, bit će prikazani neki od najvećih svjetskih kazališnih hitova (20 sati, Zagrebačko kazalište mladih).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Neven Leskovar

popodne: Marko Curać

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙