FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen Australac koji je kćer držao kao taokinju

SYDNEY, 6. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Australska je policija u utorak uhitila muškarca koji je prijetio bombom i gotovo 12 sati svoju kćer držao kao taokinju, objavili su mediji.

S ruksakom u kojem je, tvrdio je, bomba, taj je 52-godišnjak bio ušao u odvjetnički ured blizu sydneyskoga obiteljskog suda i tražio jednog odvjetnika. Kad ga nije našao, počela je talačka kriza, a kao taokinju je držao vlastitu 10-godišnju kćer.

Trebao je u utorak biti na sudu u procesu odlučivanja o skrbništvu nad djetetom. "On je danas trebao ići na sud, ali nije našao tu osobu i mislim da je jednostavno puknuo", rekla je Betty Hor, službenica koja je bila sama u uredu.

Tada je rekao da mu je u ruskaku bomba i zatvorio se zajedno s kćeri u ured, javio je Reuters. Nakratko se pojavio na prozoru bez majice i s odvjetničkom perikom na glavi.

Po policijskom priopćenju, stanje je veoma napeto i opasno. Još se ne objavljuju pojedinosti o muškarčevu motivu niti o tome ima li on doista bombu.

Policija je blokirala područje sydneyskoga predgrađa Parramatte, ali pregovori, za koje se mislilo da bi se mogli protegnuti do duboko u noć, propali su.

"Pregovori su prekinuti i došli smo do trenutka kad smo nešto morali poduzeti", rekao je pomoćnik šefa policije Denis Clifford.

Otmičar je uhićen, a djevojčica je odvedena u vozilo hitne pomoći koje je s vatrogasnim vozilom čekalo ispred zgrade suda, priopćila je policija.

Pirotehničari još pregledavaju ruksak. "Djelovali smo na temelju pretpostavke da je u ruksaku eksplozivna naprava", reka je Clifford. "Djevojčica je veoma uznemirena i u šoku, što je shvatljivo, ali nije ozlijeđena", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙