FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Spice: dosad pročitano oko 30.000 od 42.000 stranica spisa

ZAGREB, 5. rujna 2011. (Hina) - Na suđenju bivšem potpredsjedniku vlade Damiru Polančecu i ostalima u slučaju Spice, koje je danas nakon ljetne stanke nastavljeno na Županijskom sudu u Zagrebu, do sada je pročitano oko 30.000 od ukupno 42.000 stranica kojima USKOK dokazuje da su se osmorica optuženih udružili kako bi novcem Podravke kupili većinski udio te koprivničke prehrambene tvrtke i pritom je oštetili za 400 milijuna kuna.

USKOK bi, kako se očekuje s čitanjem svoje dokumentacije trebao biti gotov početkom idućeg tjedna, nakon čega će se krenuti u preslušavanje snimke tajno snimljenog razgovora. Dosad su pročitani svi glavni ugovori, poput ugovora s međunarodnom investicijskom kućom Merrill Lynch i OTP bankom te ugovor između vlade i MOL-a.

Nakon završetka čitanja USKOK-uve dokumentacije i preslušavanja snimke krenut će se u čitanje dokumentacije obrane optuženih, što bi po procjeni odvjetnika Krunoslava Kunštića, koji brani bivšeg čelnika Podravke Zdravka Šestaka, moglo potrajati tri do četiri raspravna dana.

Očekuje se da će se sa saslušavanjem 115 USKOK-ovih i 30-ak svjedoka obrane započeti u listopadu.

Uz Polančeca i Šestaka, na optuženičkoj klupi su bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Josip Pavlović i Saša Romac, vlasnik varaždinske Fimi grupe Milan Horvat, vlasnik i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić te zagrebački odvjetnik Zoran Marković.

Svi optuženi odbacili su tvrdnje USKOK-a o udruživanju radi stjecanja većinskog paketa dionica te ustvrdili kako su Polančec i ostali zapravo branili Podravku od neprijateljskog preuzimanja, dok USKOK tvrdi da nije bilo neprijateljskog preuzimanja.

Suđenje u slučaju Spice počelo je 8. lipnja, nakon čega se ubrzo krenulo s čitanjem opsežne dokumentacije iz jednog od najvećih sudskih spisa u povijesti hrvatskog pravosuđa.

Suđenje se nastavlja 7. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙