FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić: kampanja je bez sadržaja i rezultata

ZAGREB, 5. rujna 2011. (Hina) - Počasni predsjednik Hrvatske stranke prava Ante Đapić ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare kako je predizborna kampanja u Hrvatskoj bez sadržaja i rezultata, ali je do savršenstva razvijena tehnologija prevare i obmane birača.

Nevjerojatno je da po treći puta HDZ na parlamentarne izbore ide s prokušanim receptom, a na koji su birači nacionalne desnice dva puta nasjeli i glasovali za nešto što HDZ nije - nije stranka nacionalne desnice već stranka koja je učinila sve da relativizira i poništi rezultate predsjednika HDZ-a Franje Tuđmana na koga se u kampanji poziva, izjavio je Đapić na konferenciji najavljujući svoj ulazak u izbornu kampanju i aktivniji angažman na političkoj sceni.

Đapić je zapitao koja je politika HDZ-a prava, ona koja javno pozdravlja generale u Haagu ili ona koja je imala politiku "identificirati, locirati, uhititi i transferitrati".

HDZ je sastavljen od od tri dijela - stranke, pokreta i hobotiničko-remetinečkog dijela, ocjenjuje Đapić koji drži da je zadatak HSP-a upozoriti birače "pokreta" da Hrvatska može ići naprijed ako HDZ trajno siđe sa vlasti.

Najavio je da će HSP u predizbornoj kampanji beskompromisno razobličavati politiku "obmane i zavaravanja", politiku da se jedno radi, drugo govori, a "Bog zna što misli".

Đapić drži da javnosti promiče "nevjerojatna" izjava hrvatske vlade koja se, kako je rekao, pred EU obvezala da bilateralni problemi koji će se pojavljivati između Hrvatske i njezinih susjeda neće biti korišteni da se uspori "njihov europski hod".

Podsjetio je na nekorektan odnos Slovenije prema Hrvatskoj u razdoblju pretpristupnih pregovora te istaknuo da se stranka na vlasti nema pravo odricati onoga što bi joj trebao biti smisao ulaska u EU - jačanje regionalne pozicije Hrvatske te rješavanje bilateralnih pitanja sa susjedima.

Ponovio je da je HSP protiv ulaska Hrvatske u EU te da će kroz izbornu kampanju pokušati utjecati na to da referendum o ulasku Hrvatske u EU "ne prođe".

Đapić drži da je na sceni i "fingirani" sukob HDZ-a i koalicijskog partnera SDSS-a. "Samo naivan birač na hrvatskoj desnici može vjerovati da u slučaju potrebe te dvije stranke ponovno ne bi napravile koaliciju", kazao je dodajući da je u osam godina ta koalicija nanijela štetu Hrvatskoj te je poručio da je "glas za HDZ glas za SDSS".

HSP na izbore ide samostalno, osim što u 2. izbornoj jedinici koalira sa Autohtonom hrvatskom strankom prava, čiji će predsjednik Dražen Keleminec u toj izbornoj jedinici biti i nositelj liste.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙