FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Našicama festival "Dani slavonske šume"

NAŠICE, 3. rujna 2011. (Hina) - U našičkom Velikom parku danas je otvoren 11. festival "Dani slavonske šume", a u ime pokrovitelja, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, festival je na prigodnoj svečanosti proglasio otvorenim načelnik Uprave za šumarstvo Davor Prnjak.

"Ovo je festival hrvatskog šumarstva i uvijek iznova osjetim poštovanje prema stoljetnim slavonskim šumama i gostoprimstvu šumarske struke. Hrvatska ima prirodna bogatstva na kojima joj drugi mogu samo pozavidjeti, što nas obvezuje na čuvanje šuma, ali i tradicije, čiji je dio i ovaj festival", rekao je Prnjak.

Dodao je kako su Ujedinjeni narodi ovu godinu proglasili Međunarodnom godinom šuma. Zajedno s predsjednikom Uprave "Hrvatskih šuma" Darkom Vuletićem simoblično je prerezao drvo i time otvorio festival.

Nazočni otvorenju bili su i potpredsjednik Hrvatskog sabora i počasni građanin Našica Vladimir Šeks, ministri Dražen Bošnjaković i Tomislav Ivić, saborski zastupnik Vlatko Podnar, župan Vladimir Šišljagić i brojni drugi gosti.

U Velikom parku otvoreni su Obrtnički sajam našičkih obrtnika i gostiju s više od 30 štandova te Sajam proizvoda i usluga ruralne Slavonije. Također se održavaju dva gastronomska događaja: međunarodno natjecanje lovačkih udruga u kuhanju čobanca i kotlovine te natjecanje u kuhanju juhe od gljiva.

Današnji festivalski dan obilježavaju natjecanje i otvoreno prvenstvo za profesionalne sjekače u službenim disciplinama te mnoge izložbe i zanimljiva događanja, a u parku su, uz šumare, i lovci, ribiči, pčelari, voćari, vinogradari, izviđači, vatrogasci, oldtimeri te brojne našičke i gostujuće udruge.

Navečer će, u 20 sati koncert održati rock grupa Adastra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙