FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čakovec: održana sjednica vijeća romske manjine

ČAKOVEC, 1. rujna 2011. (Hina) - Konstituirajuća sjednica Vijeća romske nacionalne manjine održana je danas u vijećnici Međimurske županije u Čakovcu.

Do izbora novoga predsjednika sjednicom je predsjedao župan Međimurske županije Ivan Perhoč, koji je naglasio da od romskih predstavnika očekuje puno bolju suradnju nego je to bilo do sad te inicijative i prijedloge za rješavanje njihovih životnih problema.

Za novoga predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije, nakon tajnoga glasovanja, s 23 glasa izabran je Željko Balog. Novi predsjednik je pozvao na suradnju sve romske predstavnike - izabrane i one koji na izborima nisu dobili dovoljan broj glasova.

Balog je kazao da će za sljedeću sjednicu pripremiti program rada, predložiti izmjene Statuta te sjedište Vijeća preseliti u Pribislavec.

Vijeće romske nacionalne manjine Međimurske županije ima 25 članova. Vijeća nacionalnih manjina mogu se formirati u onim županijama gdje na županijskoj razini pojedina manjina ima više od 500 pripadnika, a njegova zadaća je zaštita manjinskih prava. Mandat članova je neopoziv, a izbori se održavaju svake četiri godine. Inače, izbori za Vijeće romske nacionalne manjine za Međimrusku županiju održani su 10. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙