FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mediji: Gadafi je zvao alžirskoga predsjednika

ALŽIR, 1. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Moamer Gadafi nazvao je alžirskoga predsjednika Adbdelaziza Butefliku radi pregovora o ulazu u njegovu državu, ali alžirski je čelnik odbio taj poziv, objavio je u četvrtak lokalni list.

Alžir je u ponedjeljak objavio da su Gadafijeva žena, kći i dvojica sinova ušli u tu zemlju, a prijelazna libijska vlast odmah je zatražila izručenje radi suđenja.

Alžirski list El Watan poziva se na izvor blizak predsjedniku države i piše kako je Gadafi vjerojatno u mjestu Gadamisu na libijsko-alžirskoj granici.

Već više od tjedan dana ne zna se gdje je Gadafi koji je iz Tripolija otišao nakon pada grada u ruke Nacionalnog prijelaznog vijeća. Visoki zapovjednik NTC-a u četvrtak je rekao kako se vjeruje da je Gadafi u pustinjskome mjestu Bani Validu, 150 kilometara jugoistočno od Tripolija.

"Gadafi je htio stupiti u telefonski kontakt s predsjednikom Buteflikom, ali on se nije htio javiti. Predsjednikov savjetnik rekao mu je da predsjednika nema jer ima mnogo posla oko događaja u Alžiru", piše El Watan na svojoj internetskoj stranici.

Zasad nije jasno kad se točno dogodio taj telefonski poziv.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙