FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riviera Poreč pripojila Zlatni otok i Rabac

ZAGREB, 1. rujna 2011. (Hina) - Turističko poduzeće Riviera Poreč pripojilo je tvrtke Zlatni otok i Rabac, te promijenilo naziv u Riviera Adria, izvijestio je danas Valamar, koji upravlja turističkim kapacitetima tih triju tvrtki.

Ujedno, Riviera Adria smanjila je temeljni kapital putem smanjivanja nominalnog iznosa svake dionice sa 300 na 200 kuna, a istodobno je izvršila i podjelu dionica na način da se jedna dionica nominalnog iznosa od 200 kuna podijeli na njih 20 nominalnog iznosa 10 kuna, navodi se u priopćenju.

Riviera Adria preuzima ukupnu imovinu Zlatnog otoka i Rapca, kao i sva njihova prava i obveze u zamjenu za svoje dionice, navodi se u priopćenju. Posljedično pripajanju, temeljni kapital Riviera Adrije povećan je na 1,065 milijardi kuna.

Tim pripajanjem nastala je najveća turistička tvrtka u Hrvatskoj po prihodima i ukupnim kapacitetima. Naime, Riviera Adria sada je vlasnik 17 hotela, 8 turističkih naselja i 7 kampova, što s pribrojenim kapacitetima Dubrovnik-Babin kuka čini 17 posto ukupnih kategoriziranih smještajnih jedinica u Hrvatskoj u hotelima, turističkim naseljima i kampovima. Zapošljava 2.500 radnika u sezoni, od kojih 40 posto stalno zaposlenih.

Prema ranije iznijetim podacima, ukupni prihod kompanija Riviere Poreč, Zlatni otok i Rabac prošle je godine iznosio 637 milijuna kuna, dok je ukupni konsolidirani prihod s Dubrovnik-Babin kukom iznosio 820 milijuna kuna.

Upravu Riviera Adrije sada čine četiri člana - predsjednik Uprave Veljko Ostojić te članovi Uprave Edi Černjul, Marko Čižmek i Tihomir Nikolaš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙