FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Karamarko otvorio zgradu šibensko-kninske Policijske uprave

ŠIBENIK, 31. kolovoza 2011. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko otvorio je danas u Šibeniku novu zgradu šibensko-kninske Policijske uprave, površine oko 650 metara četvornih i vrijednu 4,5 milijuna kuna, u kojoj će raditi oko 30 policijskih službenika, a potpuno je prilagođena invalidima.

Ministar Karamarko rekao je tom prigodom kako se dosad nedovoljno ulagalo u infrastrukturu policijskih uprava te da je zato još zadovoljniji što je šibenska policija dobila novi objekt.

Načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Ivica Kostanić istaknuo je važnost opremanja nove zgrade kriminalističke policije kako bi se omogućilo što učinkovitije suprostavljanje kriminalu jer se pred policiju postavljaju sve veći zahtjevi koji se mogu rješavati samo uz sve stručnije i profesionalnije djelovanje i uz primjerene uvjete rada, što je tom investicijom Policijska uprava i dobila.

Ministar Karamarko, na novinarsku zamolbu da komentira današnji posjet bivšeg predsjednika Stjepana Mesića bivšemu ministru unutarnjih poslova Josipu Boljkovca, rekao je da je Hrvatska slobodna zemlja te da svatko ima pravo ići u posjet kome hoće.

Zamjenik ravnatelja policije Milivoj Brkić, odgovarajući na pitanja u vezi s istragom o nestaloj Antoniji Bilić, potvrdio je nagađanja da je na obavijesni razgovor zbog prijetnje službenoj osobi privedena jedna od sestara Bilić. "Policija ne smije raditi iznimke ni prema kome, sestra Antonije Bilić je ispitana, a izvješće je proslijeđeno Državnome odvjetništvu", rekao je Brkić.

Novinare je zanimalo i "cure li informacije iz policije u istrazi o odgovornosti za smrt dvoje turista" koja se vodi protiv zgrebačkog poduzetnika Tomislava Horvatinčića. Brkić je to opovrgnuo te istaknuo da je policija u predistražnom postupku učinila sve da se istraga provede profesionalno, ali, dodao je, slučaj su sada preuzele neke druge instance.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙