FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP: Uvjerljivi Rudisha, Isinbajeva opet bez medalje

DAEGU, 30. kolovoza 2011. (Hina) - Svjetski rekorder Kenijac David Rudisha osvojio je danas zlatnu medalju u utrci na 800 metara i to na vrlo uvjerljiv način s vremenom 1:43.91. Tako je nastavio pobjednički niz koji traje već dvije godine.

Srebro je osvojio Sudanac Abubaker Kaki (1:44.41), koji je u posljednjim metrima prestigao Rusa Jurija Boržakovskog (1:44.49), kojemu je pripala bronca.

U utrci na 400 metara tinejdžer Kirani James iz Grenade priredio je veliko iznenađenje osvojivši zlato u vremenu 44.60 sekundi. On će ovog tjedna napuniti 19 godina, a prije SP-a otrčao je tek nekoliko utrka u seniorskoj konkurenciji. Svojim uspjehom donio je Grenadi prvu medalju sa svjetskih prvenstava.

Kirani James je u zadnjim metrima prestigao svjetskog i olimpijskog prvaka Amerikanca LaShawna Merritta (44.63), koji je nedavno odslužio 21-mjesečnu suspenziju zbog dopinga.

Bronca je otišla Belgijancu Kevinu Borleeu (44.90).

Ruskinja Tatjana Černova osvojila je zlatnu medalju u sedmoboju, skupivši 6880 bodova, što je najbolji rezultat sezone. Braniteljica naslova i najveća favoritkinja Britanka Jessica Ennis (6751) osvojila je srebro, a Nijemica Jennifer Oeser (6572) broncu.

Ruskinja Jelena Isinbajeva, svjetska rekorderka u skoku s motkom, je na drugom SP uzastopce ostala bez odličja. Zauzela je tek šesto mjesto sa preskočenih 4.65 metara.

Zlato je pripalo Brazilki Fabiani Murer sa 4.85 metara, dok je srebrnu medalju osvojila Nijemica Martina Strutz (4.80 m). Bronca je otišla Ruskinji Svetlani Feofanovoj (4.75 m).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙