FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Susreti djece Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika

TOPUSKO, 24. kolovoza 2011. (Hina) - U Topuskom su danas otvoreni 12. susreti djece Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske, koji se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti.

Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske okuplja oko 2,5 tisuće članova iz 12 hrvatskih županijskih udruga, a moto susreta je: "Mali smo dio vašeg vremena, a vrijeme čini svoje, što činite vi?"

Skup je otvorila predsjednica Zajednica Julijana Rosandić, istaknuvši kako su se ponovno na jednom mjestu susrela djeca poginulih, ranjenih ili nestalih civilnih stradalnika Domovinskog rata te ranjena djeca, njih 150 iz devet hrvatskih županija i Grada Zagreba.

Državni tajnik Ministarstva obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti Stjepan Adanić istaknuo je kako Ministarstvo podržava sve aktivnosti ove udruge.

Izaslanik sisačko-moslavačke županice Ivica Pandža - Orkan, podsjetio je kako je tijekom Domovinskog rata u srpskoj agresiji ubijeno četrnestero djece na području Sisačko-moslavačke županije. Naglasio je da se ta stradanja na ovim prostorima ne smiju zaboraviti.

Sudionike susreta pozdravili su i načelnik općine Topusko Nikola Abramović, predsjednica Zajednice udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir, direktorica Top-Termi Topusko Đurđa Kovačević, a u kulturno-umjetničkom programu na otvorenju sudjelovale su Glinske banice, Dječji zbor Grada Siska Crescendo i FAIGK Sisak.

Tijekom tri dana susreta djeca se natječu u različitim sportskim disciplinama te sudjeluju u likovnoj, kreativnoj, literarnoj i glazbenoj radionici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙