FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 24. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

ZAGREB

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je danas popis 23 igrača za predstojeće kvalifikacijske utakmice protiv Malte i Izraela koje će se igrati 2. i 6. rujna u La Valetti i Zagrebu.

Sa liste od 27 nogometaša, koje je Bilić prethodno odredio, otpali su Manuel Pamić, Ivan Rakitić, Mladen Petrić i ozlijeđeni Ivica Olić.

Na popisu su: Stipe Pletikosa (FC Rostov), Danijel Subašić (HNK Hajduk Split), Ivan Kelava (GNK Dinamo Zagreb), Vedran Ćorluka (Tottenham Hotspur), Josip Šimunić (TSG 1899 Hoffenheim), Dejan Lovren (Olympique Lyonnais), Ivan Strinić (FC Dnipro Dnjipropetrovsk), Šime Vrsaljko (GNK Dinamo Zagreb), Domagoj Vida (GNK Dinamo Zagreb), Gordon Schildenfeld (FC Eintracht Frankfurt), Luka Modrić (Tottenham Hotspur), Ognjen Vukojević (FC Dinamo Kijev), Milan Badelj (GNK Dinamo Zagreb), Tomislav Dujmović (FC Dinamo Moskva), Darijo Srna (FC Šahtar Donjeck),

Niko Kranjčar (Tottenham Hotspur FC), Ivo Iličević (FC Kaiserslautern), Ivan Perišić (BVB Borussia Dortmund), Mario Mandžukić (VfL Wolfsburg), Nikola Kalinić (FC Dnipro Dnjipropetrovsk), Nikica Jelavić (Rangers FC), Eduardo Da Silva (FC Šahtar Donjeck), Ivan Klasnić Bolton Wanderers).

Okupljanje reprezentacije je u nedjelju 28. kolovoza u 17,00 sati u Splitu.

ZAGREB

Hrvatska nogometna reprezentacija je na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici pala za jedno mjesto, s 9. na 10. poziciju, dok je s prvog mjesta Španjolsku "skinula" Nizozemska iako prošli mjesec nije odigrala ni jednu utakmicu.

Iako je prijateljska utakmica s Engleskom bila otkazana zbog nemira u Londonu, Nizozemska je zauzela prvo mjesto na FIFA-inoj ljestvici nakon što je Španjolska poražena od Italije u prijateljskom susretu.

Poraz Brazila 3-2 u prijateljskoj utakmici od Njemačke "stajao" je 'Selecao' dva mjesta i sada se nalazI na šestom mjestu, što znači da je Urugvaj, koji je ostao na petoj pozIciji, najbolje rangirana južnoamerička reprezentacija.

Ljestvica:

1. (2) Nizozemska

2. (1) Španjolska

3. (3) Njemačka

4. (6) Engleska

5. (5) Urugvaj

6. (4) Brazil

7. (8) Italija

8. (7) Portugal

9. (10) Argentina

10. (9) HRVATSKA

ISTANBUL

Naslov nogometnog prvaka Turske bit će odlučen kroz doigravanje na kraju ove sezone, objavio je Turski nogometni savez čiji je cilj povećati zaradu klubova i revitalizirati ligu zasjenjenu istragom o namještanju utakmica.

Odluku o doigravanju donijeli su predstavnici Turskog nogometnog saveza i predstavnici klubova prve lige.

"Sustav doigravanja bit će na snazi u sezoni 2011./2012. To ćemo probati i nadamo se da će potrajati", izjavio je predsjednik TFF-a Mehmet Ali Aydinlar.

Prema tom planu vodeća četiri kluba lige igrat će jedan protiv drugoga u doigravanju. Turski mediji pišu da je ovaj plan zapravo kopija belgijskog modela i da su vodeći ljudi TFF-a došli do doga zbog bojazni od smanjenja prihoda i zbog istrage o namještanju utakmica.

"Mislimo da će klubovi ovako zarađivati više. Želimo nogomet učiniti još privlačnijim", dodao je Aydinlar.

Savez je odgodio početak nove sezone za mjesec dana do 9. rujna kako bi njegov odbor za etiku mogao istražiti tvrdnje o namještanju utakmica u koje su umiješani neki od vodećih klubova.

Više od 30 igrača i nogometnih dužnosnika pritvoreno je i čeka suđenje, a među njima i predsjednik Fenerbahcea Aziz Yildirim te trener i zamjenik predsjednika Besiktasa, sve u vezi s navodnim namještanjem 19 utakmica.

DAEGU

Senegalac Lamine Diack izabran je ponovno za predsjednika Međunarodne atletske federacije (IAAF) u srijedu u Daeguu sa 173 glasova za i 27 protiv.

Tri dana prije početka svjetskog atletskog prvenstva u Daeguu (27. kolovoza do 4. rujna), Diack, koji je bio jedini kandidat, izabran je na mandat od četiri godine što će mu omogućiti da 2012. - kada budu i olimpijske igre u Londonu - proslavi 100. godišnjicu postojanja IAAF-a.

Diack je, dok je bio vice-predsjednik, naslijedio na mjestu predsjednika IAAF-a 1999. Talijana Prima Nebiola koji je preminuo. Kao predsjednik je potvrđen u Parizu, ponovno je izabran 2007. u Osaki gdje je izjavio da se neće kandidirati 2011.

ZAGREB

Pregled teniskih WTA turnira u Dallasu i New Heavenu:

Tenisačice, WTA Dallas:

1. kolo:

Aravane Rezai (Fra) - Magdalena Rybarikova (Slk) 4-6, 6-2, 6-1

2. kolo:

Elena Baltacha (VBr) - Julia Goerges (Njem/N.3) 2-6, 7-5, 7-6 (7/2)

Sabine Lisicki (Njem/N.5) - Alberta Brianti (Ita) 6-1, 6-2

Johanna Larsson (Šve) - Shahar Peer (Izr/N.6) 6-2, 6-4

Irina-Camelia Begu (Rum/N.8) - Gisela Dulko (Arg) 6-4, 6-3

WTA, New Haven Open

2. kolo

Petra Cetkovska (Češka) - Agnieszka Radwanska (Polj/N.5) 6-4, 5-7, 6-3

Caroline Wozniacki (Dan/N.1) - Polona Hercog (Slo) 6-3, 6-0

Christina McHale (SAD) - Carla Suarez Navarro (Špa) 6-2, 6-2

Francesca Schiavone (Ita/N.3) - Monica Niculescu (Rum) 6-2, 6-1

1. kolo

Jelena Vesnina (Rus) - Jelena Janković (Srb/N.7) 6-4, 2-6, 6-4

BARCELONA

Španjolski reprezentativac i branič Barcelone Gerard Pique ozlijedio se u utorak na treningu i neće moći igrati tri tjedna, objavio je u srijedu katalonski klub na svojim službenim stranicama.

Pique, kojem je pukao mišić lista na lijevoj nozi" neće moći u petak igrati utakmicu Supekupa protiv Porta u Monacu.

MALMOE

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u Ligu prvaka premda su u uzvratnom susretu posljednjeg kola kvalifikacija izgubili na gostovanju kod Malmoa 0:2. "Modri" su uspjeli sačuvati tri gola viška iz prve utakmice i nakon 1999. godine ponovo su izborili plasman u elitno nogometno natjecanje Starog kontinenta. Golove za švedski sastav zabili su Figueiredo (69) i Jansson (86), a Dinamo je od 50. minute igrao bez isključenog Vrsaljka

Dinamo je u prvom poluvremenu dobro kontrolirao igru, a taktika "modrih" uglavnom se svodila na čekanje pogreške protivnika. Jedinu pravu opasnost pred Dinamovim golom švedski igrači stvorili su u 5. minuti kada je nakon dobrog dodavanja Mehmeti pucao sa 10-tak metara iskosa, ali je Kelava odlično obranio.

Budući da Dinamo nije riskirao, do poluvremena "modri" su tek dva puta ozbiljnije zapucali iz daljine, u 6. minuti pokušao je Beqiraj, a 35. minuti Leko sa 20 metara puca pored vratiju.

Najbolju priliku Dinamo je stvorio u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Sammir odlično uposlio Rukavinu, koji je sam istrčao pred vratara domaćih, ali je njegov udarac završio pored gola.

Nakon relativno mirnog prvog poluvremena u drugom je uslijedio pravi triler, a prekretnica se dogodila u 50. minuti kada je Šime Vrsaljko nepotrebno zaradio crveni karton. Vrsaljko je oštro startao na protivničkog igrača na sredini terena uz aut-liniju i to nakon što sudac nije svirao prekršaj na Leki.

No, samo pet minuta kasnije Dinamo je mogao doći u vodstvo nakon dobro izvedenog kontranapada. Prvo je iskosa pucao Beqiraj, a vratar je odbio loptu koja je došla do Rukavine, koji je mogao birati kuda će pucati, ali je pogodio jednog braniča Malmoa.

U 68. minuti Rukavina je promašio još jedan "zicer". Nakon dodavanja Badelja Rukavina je izbio sam pred vratara Malmoa, ali je pucao ravno u vratara.

Već u sljedećoj minuti stigla je kazna, i to slobodnog udarca potpuno iskosa sa vrha 16-erca. Figueiredo je pogodio bliži kut koji je trebao pokriti Kelava.

No, nakon toga Kelava je sa dvije odlične obrane sačuvao Dinamo od potpune panike. Prvo je u 76. minuti obranio "zicer" Larssona, a minutu kasnije skinuo je i opasan udarac Hamada.

Ipak, u 86. minuti Malmoe je poveo 2-0. Nakon ubačaja sa lijeve strane loše reagira Dinamova obrana, a Jansson pogađa mrežu.

U sudačkoj nadoknadi, koja je trajala pet minuta, još dvije stopostotne prilike za Malmoe, prvo je Kelava obranio udarac Vinzentsa, a potom je Jansson iz neposredne blizine pucao glavom pored gola.

Dinamo je posljednji put u Ligi prvaka igrao 1999. kada je u kvalifikacijama izbacio mađarski MTK, a potom u skupinama D zauzeo posljednje mjesto iza Manchester Uniteda, Marseillea i Sturma.

Ždrijeb skupina Lige prvaka je u četvrtak u 18.45 sati u Monacu.

NEW YORK

Rezultati teniskog ATP turnira Winston-Salem:

2. kolo -

Juan Monaco (ARG/7) - Tobias Kamke (Nje) 7-5, 6-0

Steve Darcis (BEL) - Dmitrij Tursunov (RUS/11) 3-6, 6-1, 6-3

Robin Haase (Niz/10) - James Blake (SAD) 6-4, 6-1

Nikolaj Davidenko (RUS/5) - Michael Russell (SAD) 6-2, 6-2

Julien Benneteau (FRA) - Igor Kunicin (RUS/16) 6-3, 6-1

ZAGREB

Ždrijeb skupina nogometne Lige prvaka u kojem se po prvi put nakon 12 godina pauze naći i jedan hrvatski klub održat će se u četvrtak u 18.45 sati u Monacu.

U bubnju će biti 32 kluba od kojih su 22 izborila direktan plasman dok ostali dolaze iz kvalifikacija. Za sada je poznato 26 klubova, a ćemo imena ostalih sudionika doznat ćemo u srijedu nakon posljednjih susreta 'play-off' runde.

POZNATI SUDIONICI LIGE PRVAKA:

Barcelona, Manchester United, Chelsea, Real Madrid, Porto, Inter, Milan, Šahtar, Valencia, CSKA Moskva, Marseille, Zenit, Ajax, Bayer Leverkusen, Olympiacos, Fenerbahče, Manchester City, Lille, Basel, Borussia Dortmund, Napoli, Otelul Galati, Bayern Munchen, APOEL, Villarreal i DINAMO.

ZAGREB

Osim zagrebačkog Dinama danas su plasman u Ligu prvaka izborili i Bayern Munchen, Villarreal, te APOEL.

Njemački velikan je rutinski odradio uzvrat protiv Zuricha ostvarivši i drugu pobjedu protiv švicarskog sastava. U Munchenu je bilo 2:0, a večeras 1:0. Nade domaćina u podvig uništio je Mario Gomez već u u sedmoj minuti.

Villarreal je dugo lomio danski Odense i na koncu je ubilježio pobjedu 3:0 i tako nadoknadio gol zaostatka iz prve utakmice. Golove su zabili Rossi (50, 66) i Marchena (82). Obje momčadi su zaključile utakmicu s igračem manje. Gostima je u 71. minuti isključen Kadrii, dok je Španjolcima isključen Valero u 78. minuti.

APOEL je pobijedio Wislu 3:1 i nadoknadio gol zaostataka iz prve utakmice. Strijelci za ciparski sastav su bili Manduca (29) i Ailton (54, 88), dok je gol za Poljake zabio Wilk u 72. minuti.

ZAGREB

Rezultati uzvratnih susreta posljednje runde kvalifikacija za Ligu prvaka:

Malmo (Šve) - DINAMO (HRV) 2:0 (Figueiredo 69, Jansson) - prva utakmica 1:4

Zurich (Švi) - Bayern (Njem) 0:1 (Gomez 7) - prva utakmica 0:2

APOEL (Cip) - Wisla Krakov (Polj) 3:1 (Manduca 29, Ailton 54, 88 / Wilk 71) - prva utakmica 0:1

Villarreal (Špa) - Odense (Dan) 3:0 (Rossi 50, 66, Marchena 82) - prva utakmica 0:1

U SRIJEDU:

Udinese (Ita) - Arsenal (Eng)

Sturm (Aut) - BATE Borisov (Blr)

Benfica (Por) - Twente (Niz)

Rubin Kazan (Rus) - Lyon (Fra)

Viktoria Plzen (Češ) - FC Kopenhagen (Dan)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙