FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pentagon: Gadafi je još u Libiji

WASHINGTON, 22. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Libijski vođa Moamer Gadafi je nakon ulaska pobunjeničkih snaga još u libijskoj prijestolnici Tripoliju, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Pentagona, pukovnik David Lapan.

"Mislimo da je još u zemlji. Nemamo informaciju da je napustio zemlju", rekao je Lapan novinarima, bez drugih pojedinosti.

Gadafijeve snage sada kontroliraju tek dio glavnog grada, kamo su pobunjenici ušli u subotu navečer, ali borbe su se u ponedjeljak nastavile.

Borbe su se vodile u okolici rezidencije libijskog čelnika Bab al-Azizije, javio je novinar agencije France Pressea. Pukovnik Gadafi je najvjerojatnije još u svojoj rezidenciji, rekao je diplomatski izvor za tu agenciju.

Američki ministar obrane Leon Panetta prati događaje u mjestu gdje provodi ljetni odmor, a sudjelovao je i na telefonskoj konferenciji s predsjednikom Barackom Obamom u nedjelju navečer, rekao je njegov glasnogovornik George Little.

SAD se od početka NATO-ove operacije ograničio na pružanje zračne potpore uz pomoć zrakoplova i bespilotnih letjelica za izviđanje, odbacujući mogućnost slanja kopnenih snaga.

Lapan ističe da se ta politika nije promijenila: "neće biti američkih vojnika na kopnu".

"Bez obzira hoće li prijelazna misija biti pod pokroviteljstvom UN-a, NATO-a ili nekog drugog, ona neće uključivati američke postrojbe na terenu. To neće utjecati na naše stajalište", kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙