FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bijela kuća: Gadafijevi dani su odbrojani

WASHINGTON/ZAGREB, 21. kolovoza 2011. (Hina) - Pukovniku Moameru Gadafiju su "dani odbrojani", izjavio je u nedjelju glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest dok predsjednik Barack Obama na ljetovanju u Massachusettsu prima redovite brifinge o dramatičnoj situaciji u Libiji, gdje su pobunjenici sve bliže zauzimanju glavnog grada Tripolija i svrgavanju diktatora koji vlada zemljom dulje od 40 godina, izvijestila je američka TV mreža Fox News.

Glasnogovornik Earnest rekao je novinarima da je ujutro američkog predsjednika o stanju u Libiji izvijestio jedan od njegovih najbližih suradnika za nacionalnu sigurnost, koji je na otoku s Obamom.

"Jutros je predsjednika o situaciji u Libiji izvijestio John Brennan, zamjenik savjetnika za nacionalnu sigurnost, uključujući i informacije od našeg tima u Bengaziju", rekao je u Earnest u priopćenju.

"Tim za nacionalnu sigurnost nastavit će izvještavati predsjednika o toj situaciji", dodao je.

Govoreći o libijskim pobunjenicima, Earnest je rekao: "Sjedinjene Države nastavljaju komunicirati i usko surađivati s našim saveznicima, partnerima i Nacionalnim prijelaznim vijećem (TNC). Vjerujemo da su Gadafiju dani odbrojani, te da libijski narod zaslužuje pravednu, demokratsku i mirnu budućnost".

SAD je u ožujku imao vodeću ulogu na početku vojne operacije zapadnih saveznika protiv Gadafijeva režima, no kasnije je vođenje operacije prepušteno NATO-u.

Obama je u nedjelju proveo više od dva sata na plaži u mjestu Vineyard Haven na otoku Martas Vineyard u Massachusettsu sa suprugom i dvije kćeri, a potom se odvojio od obitelji radi partije golfa, navodi Fox News.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙