FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libijski pobunjenici ušli u Tripoli

TRIPOLI, 21. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Pobunjenici sa zapada Libije ušli su u nedjelju predvečer u glavni grad Tripoli, gdje su ih dočekali oduševljeni stanovnici, javlja novinska agencija France Presse.

Pobunjenici koji su došli iz gorja Nefuse, dočekani su poklicima, dok se ulicama razlijegala glazba. Civili su trčali uz povorku pobunjenika, u ozračju sveopćeg oduševljenja, po istom izvoru.

No tijekom njihova napredovanja bilo je silovitih okršaja sa snagama pukovnika Moamera Gadafija koje su pucale iz teških strojnica. Pobunjenici su uzvraćali vatru.

Kako navode očevidci, pobunjenici su ušli u prijestolnicu kroz zapadno predgrađe Džanzur.

Nešto ranije, ustanici su zauzeli vojarnu na "27. kilometru" i zaplijenili oružje i streljivo, po tom izvoru.

Vojarna je bila najveća zapreka koju su pobunjenici trebali svladati prije ulaska u prijestolnicu, na cesti koja povezuje Zaviju na zapadu i Tripoli.

U borbama je više osoba ranjeno, navodi novinar francuske agencije, koji nije rekao točan broj stradalih.

"Zauzeli smo bazu, ali u njoj još nije uspostavljena sigurnost. Mislimo da u njoj još ima snajperista u zasjedi", rekao je pobunjenički borac Muhamed.

U nedjelju poslijepodne pobunjenici su oslobodili više desetaka zatvorenika iz zatvora Maje, nedaleko od tog mjesta, izvijestio je novinar AFP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙