FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Volim Hrvatsku" o prijetnjama ovrhom

ZAGREB, 19. kolovoza 2011. (Hina) - Udruga "Volim Hrvatsku" danas je ustvrdila kako "nelikvidnost Zagrebačkog holdinga uzrokovana nesposobnošću vodećih ljudi Zagrebačkog holdinga, te stalnim sukobima gradonačelnika Milana Bandića i Skupštine Grada Zagreba, prijeti blokadom računa građana koji ih financiraju".

U priopćenju uduge "Volim Hrvatsku navodi se i kako "mediji svakodnevno bilježe porast broja građana s blokadom svih prihoda i imovine te da je u pravilu riječ o naplati malih računa, koji se silno povećavaju samovoljno određenim odvjetničkim tarifama i izmišljenim troškovima. Kao utjerivači se uglavnom pojavljuju tvrtke financirane iz proračuna ili banke i telekomunikacijske mreže, koje su do svoje pozicije došle nezakonitim preuzimanjem javnog dobra ili dobivanjem koncesija kroz upitne transakcije dogovorene s političkim garniturama dosadašnjih vlasti".

Udruga također tvrdi kako je "Zagrebački holding tvrtka s najvećim dubiozama u Hrvatskoj, a državno je odvjetništvo preplavljeno prijavama za sumnjive transakcije".

"Unatoč prihodima koji se broje u milijardama kuna, holdingu konstantno prijeti blokada i obustava plaća tisućama zaposlenih. Zakon tvrtku obvezuje osigurati redovitu naplatu, što podrazumijeva i utuživanje dužnika. S druge strane, Zagrebački holding ne želi evidentirati izvršene uplate, a građane koji svoje obveze podmiruju na vrijeme vode kao dužnike. Nije poznato zašto to čine, no realno je da je riječ o manipulaciji s kojom se omogućava nenamjensko trošenje novaca. Građanima se čak i pisanim putem prijeti ovrhama, zbog čega su opravdano uznemireni", navodi se u priopćenju.

Udruga "Volim Hrvatsku" tvrdi i kako je u posjedu dokaza o višemjesečnim kašnjenjima s evidencijom uplata. "Riječ je o vrlo opasnoj situaciji, jer je pitanje trenutka kada će rješenje svoje nelikvidnosti Zagrebački holding morati potražiti u naplati potraživanja putem ovrhe. Kako je proračun Zagrebačkog holdinga težak nekoliko milijardi kuna, dugovi se sigurno mjere u stotinama milijuna. Sasvim je očito da je dio njih fiktivan i nalazi se u prostoru računovodstvene manipulacije", navodi udruga "Volim Hrvatsku".

Najavljuju kako će kroz pritisak na nadležne službe tražiti provjeru evidencije uplata i načina obračuna, te zaustaviti naplate i blokade koje prijete građanima, unatoč plaćenim računima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙