FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čileanski studenti prosvjeduju usprkos kiši i snijegu

SANTIAGO, 18. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Deseci tisuća čileanskih studenata prosvjedovalo je usprkos kiši i snijegu u četvrtak u Santiagu, šestog dana u tri mjeseca, zalažući se za reformu obrazovanja i pojačavajući pritisak unatoč nizu vladinih ustupaka.

S kišobranima i plastičnim vrećicama na kiši pa čak i snijegu te temperaturi od tri stupnja, do 100.000 osoba prošlo je središtem grada.

U prethodnim okupljanjima u Santiagu i drugim gradovima 4. i 9. kolovoza, 1200 osoba je uhićeno nakon sukoba sa snagama reda. Gotovo 300 osoba ozlijeđeno je sveukupno u incidentima tijekom tri mjeseca.

Radi se o šestom nacionalnom prosvjedu koji su organizirali studenti, profesori i srednjoškolci ali najmanje deseti put tisuće njih zauzima ulice od početka pokreta u svibnju.

"Usprkos kiši, hladnoći i mjestimičnom snijegu u Santiagu, studenti su izašli na ulice", kazao je Camilo Ballesteros, jedan od glavnih čelnika studentskih sindikata koji je procijenio da je u prosvjedu sudjelovalo 100.000 osoba.

I u drugim čileanskim gradovima se prosvjedovalo, a lokalni mediji prenose da se do 10.000 osoba okupilo u Valparaisu, 15.000 u Concepcionu, 4000 u Talci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙