FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libijski pobunjenici zauzeli grad Sabratu

SABRATA, 18. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Snage libijskih pobunjenika u četvrtak su proslavile osvajanje grada Sabrate na obalnoj cesti između granice s Tunisom i glavnog grada Tripolija, nakon četiri dana borbi s postrojbama vlade Moamera Gadafija.

Zadržavanjem Sabrate pobunjenici bi ojačali nadzor nad linijama opskrbe Tripolija iz Tunisa, koje su uglavnom prekinuli zauzimanjem Zavije, ranije ovoga tjedna.

Reutersov tim u Sabrati, na libijskoj obali oko 80 km zapadno od Tripolija, izvijestio je da je skupina od 200 pobunjenika u središtu grada pucala u zrak iz pušaka i protuzračnih topova slaveći pobjedu.

Borci i mještani rekli su Reutersu da pobunjenici nadziru 90 posto Sabrate, te da je do preokreta došlo kada je NATO bombardirao objekt za vojnu obuku u središtu grada. Nakon tog zračnog udara, pobunjenici su ušli u objekt i zaplijenili oružje.

Sabrata je drevni rimski grad s amfiteatrom i obnovljenim kazalištem u kojem je Benito Mussolini gledao predstave tijekom talijanske kolonijalne vladavine. Nalazi se na UNESCO-vu popisu svjetske baštine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙