FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospić: čelnici grada i županije traže jamstva da će gospićka bolnica opstati

GOSPIĆ, 18. kolovoza 2011. (Hina) - Čelnici Gospića, Ličko-senjske županije i predsjednci udruga iz Domovinskog rata te predstavnici gospićkog HSS-a i HSP-a poslali su danas otvoreno pismo kao odgovor na česte napade SDP-ova saborskog zastupnika Rajka Ostojića na grad Gospić i gospićku Opću bolnicu u kojemu traže od premijerke Jadranke Kosor i od potpredsjednika vlade Darka Milinovića da im dadu čvrsta jamstva da će bolnica u Gospiću opstati te da će u njoj biti zajamčena zdravstvena zaštita kakvu ima i ostatak Domovine.

"Posljednjih šest mjeseci neprestano slušamo izjave Rajka Ostojića, saborskog zastupnika SDP-a, o ukidanju bolnice u Gospiću, o nepotrebnosti magnetske rezonance u njoj", navode u pismu i dodaju kako su njegove izjave smatrali političkom igrom, no njegovom su "opetovanom jučerašnjom izjavom zgroženi i zabrinuti za opstanak gospićke Opće bolnice".

Također navode da iz njegovih riječi razaznaju kako 13.000 građana Gospića i 53.099 stanovnika Ličko-senjske županije nije vrijedno zdravstvene usluge kao što je magnetska rezonanca koju im sada osigurava zdravstveni sustav.

"Kad smo kao branitelji ustali u obranu Domovine, branili smo cijelu Republiku Hrvatsku, a ne samo svoj grad i županiju", navode u pismu i dodaju da su se borili za jednaka prava i dobro svih njezinih stanovnika.

U pismu pitaju Ostojića zar smatra da Ličani nisu jednako vrijedni imati zdravstvenu zaštitu kakvu imaju ostali građani Hrvatske. Prebacuju mu da su takvu retoriku slušali u neko groznije vrijeme koje je srećom završilo.

Navode kako je nevjerojatno i žalosno da saborski zastupnik SDP-a smatra da od svih županija u Hrvatskoj jedino Ličko-senjska ne smije imati tu vrstu pretrage. "Vjerujemo da takva politika SDP-a i Rajka Ostojića nikad neće proći na izborima jer bi to bio poraz ideja za koje smo se izborili tijekom Domovinskog rata", stoji, uz ino, u pismu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙