FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pankretić na svečanoj sjednici u povodu Dana općine Klane

KLANA, 16. kolovoza 2011. (Hina) - Potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić danas je nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća u prigodi obilježavanja Dana općine Klane te istaknuo značenje provedbe vladina programa kojim se znatna sredstva izdvajaju u razvojne projekte komunalne infrastrukture te društvenog i socijalnog standarda u svrhu smanjenja regionalnih nejednakosti u Hrvatskoj.

Po ministrovim riječima dosadašnjim projektima zadovoljen je samo dio potreba općina, gradova i županija za izgradnjom objekata, pa je potrebno zajedničko organiziranje općina, županija i državnih institucija u svrhu priprema projekata za korištenje strukturnih fondova EU.

"Primjer takvog zajedništva je trenutno najveća investicija u vodno gospodarstvo koja obuhvaća 305 projekata u vrijednosti od tri milijarde kuna", rekao je ministar, dodavši kako u svrhu razvoja komunalne i socijalne infrastrukture to ministarstvo na jesen pokreće projekt Integralni razvoj lokalne zajednice koji će se financirati putem zajma Europske investicijske banke.

Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva u posljednje je tri godine putem godišnjeg Programa regionalnog razvoja (razvoj brdsko-planinskih područja) za plinifikaciju općine Klane izdvojilo 700 tisuća kuna, za obnovu crkve sv. Roka 150 tisuća kuna, a u projekte zaštite od štetnog djelovanja voda, redovito tehničko i gospodarsko održavanje i obnavljanje vodotoka 6,83 milijuna kuna.

Ministarstvo regionalnog razvoja i općina Klana dana su potpisali ugovor o sufinanciranju projekta obnove nerazvrstanih cesta u iznosu od 350 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙