FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićen Australac koji je napao tinejdžerku

LOUISVILLE , 16. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Američki FBI u utorak je izvijestio da je Australac Paul "Doug" Peters, koji je početkom mjeseca napao tinejdžerku u Sydneyu vezavši joj lažnu bombu oko vrata, uhićen u ponedjeljak u blizini američkog grada Louisvillea.

Peters je 3. kolovoza napao Madeleine Pulver (18) u njezinu domu. Policiji je trebalo deset sati da s njezina vrata ukloni napravu za koju je kasnije utvrđeno da je bezopasna. Djevojka je bila sama u kući kada je upao napadač i oko vrata joj vezao napravu koja je podsjećala na bombu.

Peters je uhićen u akciji u kojoj su sudjelovali australska policija i FBI. U priopćenju FBI-ja se navodi da je Peters uhićen u kući bivše supruge nedaleko mjesta La Grange u Kentuckyju, blizu Louisvillea.

Australska policija objavila kako je kontaktirala FBI nakon su njezini pripadnici identificirali osobu za koju su vjerovali da je osumnjičenik, a Australiju je zrakoplovom za SAD napustio 8. kolovoza. Australske vlasti izvijestile su da će od SAD-a tražiti Petersonovo izručenje. Iz FBI-ja su objavili da bi ekstradicijski proces mogao trajati oko dva mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙