FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan: 18 mrtvih na Dan neovisnosti

KETA, 14. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Osamnaestero Pakistanaca izgubilo je život u nedjelju, na Dan neovisnosti, u eksploziji bomba i pod metcima, na područjima uz granicu s Afganistanom, a među njima su jedan novinar i trojica pripadnika paravojnih snaga, izvijestile su vlasti.

Četrnaestero civila je poginulo a šesnaestero je ranjeno u eksploziji bombe u restoranu uz cestu u Dera Alah Jaru, u Balučistanu, 400 km jugozapadno od glavnog grada te pokrajine, Kete, rekao je načelnik policije Džaved Garšin. Nitko zasad nije preuzeo odgovornost za napad.

U istoj pokrajini, u gradu Huzdaru, naoružani napadači na motociklu ubili su novinara Munira Nora koji je radio za privatnu informativnu agenciju Online, rekao je načelnik mjesne policije Abdul Kadir Šeik.

Balučistanom se od 2004. širi val nasilja povezanog sa zahtjevima za odcjepljenje te pokrajine, s prosvjedima vjerskih manjina i djelovanjem talibana.

Usto, tri pripadnika pakistanskih paravojnih snaga ubijena su a 25 ih je ranjeno u raketnom napadu na sjeverozapadu Pakistana, rekao je čelnik službi sigurnosti.

Četiri rakete su pogodile vojni logor u Miranšahu, glavnom gradu okruga Vaziristana, na sjeveru zemlje, gdje su se vojnici okupili u prigodi proslave 64. obljetnice proglašenja neovisnosti Pakistana od Velike Britanije.

Sjeverni Vaziristan je okrug uz granicu s Afganistanom i uporište talibanskih pobunjenika povezanih s Al-Kaidom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙