FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: mrtvi i ozlijeđeni na sajmu u Indiani

WASHINGTON, 14. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Najmanje su četiri osobe izgubile život a četrdeset ih je ozlijeđeno u subotu navečer kada se srušila pozornica na kojoj se trebao održati koncert country glazbe na sajmu u državi Indiani, na sjeveru Sjedinjenih Država, izvijestili su mjesni čelnici.

U času kada je uoči početka koncerta oglašena uzbuna zbog olujnog nevremena, snažni udar vjetra srušio je pozornicu oko 21.00 sat (nedjelja oko 3.00 sata po srednjoeuropskome vremenu), izvijestila je policija. Uzbuna je oglašena u 20.35 sati.

Prvi dio koncerta se upravo bio završio i publika je čekala nastup country skupine Sugarland, kada je konstrukcija pozornice počela pucati, a tribine su se počele tresti. Posjetitelji su tada pohrlili prema izlazu", rekao je očevidac za mjesnu televiziju WTHR.

Kako navode vlasti, broj mrtvih mogao bi porasti jer su neki ozlijeđeni u teškom stanju. Prvi podatci govore o 46 ozlijeđenih.

"Bit ću iskren, moguće je da još ima žrtava", rekao je glasnogovornik policije Dave Bursten.

Spasilačke ekipe i građani brzo su stigli na mjesto nesreće kako bi izvukli stradale ispod ostataka pozornice, a "mnogi gledatelji su pomogli spasiocima da podignu grede kako bi izvukli prikliještene osobe", rekao je Frank Straub iz odjela za javnu sigurnost.

Ozlijeđene osobe su prevezene u bolnice u okolici Indianapolisa.

Skupina Sugarland je u poruci na Twitteru izrazila sućut žrtvama i njihovim obiteljima.

Sajam je u nedjelju bio zatvoren a treba se ponovo otvoriti u ponedjeljak, kada će se održati komemoracija za žrtve te nesreće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙