FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 14. kolovoza

ZAGREB, 13. kolovoza 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za nedjelju, 14. kolovoza

VUKOVAR/NEMETIN - Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora obilježit će 14. kolovoza, Dana sjećanja na zatočene i nestale tijekom Domovinskog rata. Obilježavanje će početi u Vukovaru svečanom akademijom u Hrvatskom domu, a bit će prikazan i dokumentarni film o srpskim koncentracijskim logorima, pročitani iskazi nekolicine logoraša te dodijeljeno priznanje društva Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara. (10 sati, Hrvatski dom). Obilježavanje će se nastaviti kod osječkoga prigradskog naselja Nemetina, posvetom spomen-obilježja na mjestu gdje je na taj dan 1992. godine provedena najveća razmjena zatočenika u Domovinskom ratu. Navečer će u Osijeku biti otvorena izložba fotografija "Sjećanje" te predstavljena knjige Marijana Gubine "260 dana" o stradavanju zatočenika u srbijanskim koncentracijskim logorima. Predsjednik osječko-baranjske podružnice tog društva Damir Buljević rekao je kako to društvo ima oko 5000 članova te da je prije nekoliko mjeseci počelo podnositi kaznene prijave Državnom odvjetništvu RH protiv svojih mučitelja u srbijanskim logorima, ali ima malo povratnih informacija o pokrenutim istragama.

SPLIT - Zatvaranje 57. splitskog ljeta i dodjela festivalskih nagrada Judita. Publika je vidjela 43 izvedbe - jednu opernu i baletnu te dvije dramske premijera, kao i reprizne i gostujuće opere, drame i koncerte uz likovne i festivalske izložbe i projekcije izabranih filmskih naslova s festivala igranog filma u Puli. Na Splitskom ljetu sudjelovalo je više od 600 domaćih i gostujućih umjetnika, a predstave su izvođene u Splitu, Solinu i Vrlici, (u 22,30 sati, Meštrovićeva galerija).

VUKOVAR - U Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru održava se od 14. do 20. kolovoza, regionalni mirovni kamp za mlade u sklopu projekta ''Odmor od rata - izgradnja mira''. Sudionici kampa su mladi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a cilj je izgradnja mira, razumijevanja i tolerancije te uspostava dijaloga i povezivanje mladih iz ratom zahvaćenih područja. U okviru tog projekta, koji na području bivše Jugoslavije djeluje od 1994., više od 4000 djece i mladih ljetovalo je u Živogošću, Drveniku i Neumu te sudjelovalo na kampovima u Somboru, Tuzli i Gornjem Vakufu – Uskoplju.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro/popodne: Srebrenka Parlov

popodne/navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙