FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK objavio smartphone aplikaciju za platformu Android

ZAGREB, 12. kolovoza 2011. (Hina) - Hrvatski autoklub (HAK) objavio je aplikaciju za pametne mobitele koji koriste platformu Android, nakon što je početkom srpnja objavio svoju prvu iPhone aplikaciju, izvijestili su iz HAK-a.

Dodaju kako je Android aplikaciju preuzelo oko 2.000 korisnika u nekoliko dana otkako je dostupna na Android Marketu, dok je iPhone aplikaciju dosad preuzela više od 21.000 korisnika.

Među funkcionalnostima aplikacija su informiranje o stanju na cestama, graničnim prijelazima i u trajektnom prometu sa prikazom slike sa više od 150 kamera. Dostupne su i informacije o ograničenjima i zabranama prometovanja na cestama, pozicije policijskih radara te prometna prognoza za sljedeći dan.

Nadalje su tu pomoć i ušteda vremena pri pozivanju 1987 slanjem GPS lokacije kvara ili nezgode, informacija o važećim cijenama goriva, popis autoklubova udruženih u HAK s kontaktnim informacijama, pomoć na moru šalje SMS s koordinatama korisnika mreži pomoći i dostave na moru EmergenSea. Pomoću aplikacije moguće je pogledati i TV emisiju PROMET INFO sa sažetim stanjem na cestama.

Besplatne aplikacije nude vozačima najpotrebnije putne informacije i vrlo su popularne, kažu u Hrvatskom autoklubu. Aplikacije za pametne mobitele predstavljaju veliku pomoć vozačima na putu jer im daju gotovo trenutnu informaciju o stanju u prometu. U slučaju nezgode od velike je pomoći određivanje točne lokacije gdje pomoć treba biti upućena.

U HAK-u ističu kako su izradi aplikacije Android pristupili odmah po pokretanju aplikacije za iPhone, a najavljuju da će razvijati i kontinuirano proširivati funkcionalnosti postojećih aplikacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙