FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinski predsjednik Abas dolazi u posjet BiH

SARAJEVO, 12. kolovoza 2011.(Hina) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas doputovat će u nedjelju u dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini, potvrđeno je u petak iz Predsjedništva BiH.

Kako je najavljeno, Abas će se u Sarajevu u ponedjeljak sastati s trojicom članova bosanskohercegovačkog državnog vrha a potom će imati odvojeni susret s ministrom vanjskih poslova BiH Svenom Alkalajem.

Razgovori će biti vođeni iza zatvorenih vrata.

Abasov posjet BiH prvi je takve vrste a dolazi u vrijeme kada se očekuje da će sadašnje palestinske vlasti proglasiti neovisnu državu Palestinu te zatražiti njeno međunarodno priznanje.

Takav scenarij najavljen je u slučaju neuspjeha aktualnih mirovnih pregovora koji se vode između vlade Izraela i Palestinske samouprave.

Bosna i Hercegovina trenutačno je nestalna članica Vijeća sigurnosti koje bi moglo raspravljati o zahtjevu za priznanje palestinske države.

Mediji u BiH ranije ovog tjedna izvjestili su kako je Miroslav Vujičić, predstojnik ureda srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, nedavno boravio u Izraelu na poziv vlade Benjamina Netanyahua.

Vujičić je tamo navodno boravio zajedno s diplomatima dvadesetak država kojima su predstavnici izraelskog ministarstva vanjskih poslova izložili stajališta zbog kojih se protive priznavanju neovisnosti Palestine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙