FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 11. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati.

PULA - Zemljišno-knjižni odjel Općinskoga suda u Bujama zaprimio je u srijedu prijedlog DORH-a za osiguranje nenovčane tražbine Republike Hrvatske određivanjem privremene mjere zabranom otuđenja i opterećenja nekretnina koje su bile vraćene župi Dajli. To je potvrdila danas glasnogovornica Općinskoga suda u Bujama Slavica Tomac-Ćirić. Po njezinim riječima, zbog godišnjih odmora, ne zna se kada će prijedlog o povratu zemljišta i nekretnina u Dajli biti i proveden, posebice zato što se na temelju sporazuma između benediktinaca iz Praglie i Porečko-pulske biskupije o vraćanju samostana u Dajli i svih drugih nekretnina talijanskim benediktincima sve rješava po redu dobivenih zahtjeva. "Prijedlog DORH-a zasad je u mirovanju, a što će se i kako dalje događati, ovisi o svim zainteresiranim strankama u tom sporu i njihovim stajalištima kad se spis DORH-a uzme u rad", objasnila je. Ustvrdila je i kako prijedlog DORH-a i odluka Ministarstva pravosuđa o vraćanju nekretnina župe Dajle hrvatskoj državi sudski nikako ne mogu biti odmah provedeni. "Zemljišno-knjižni upis temeljit će se dijelom na odluci ministarstva, ali treba uzeti u obzir i mnogo drugih činjenica. To znači da će se trebati brisati svi sadašnji vlasnici i tražiti poništenje svih dosadašnjih upisa na vlasništvo pojedinih nekretnina i zemljišta. Prijedlogom DORH-a strankama je dana mogućnost da se o tome očituju pa će tako sud morati ispitati sve sadašnje vlasnike, župu Dajlu, benediktince, Matu Vekića, tvrtku 'Golf Istra' i još neke manje, rekla je glasnogovornica bujskoga Općinskog suda i dodala da je, isto tako, prijedlogom predviđeno da se u roku od 30 dana može pronaći mirno rješenje spora, a ako se to ne dogodi u tri mjeseca, država ima rok od 30 dana na podnošenje tužbe.

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) danas je ocijenilo kako je odlukom Vijeća za elektroničke medije da ne odobri prijenos koncesije zagrebačkom Radiju 101 taj radio doveden pred prag likvidacije, te izrazilo sumnju da je takva odluka donesena zbog političkog motiva vlasti da zaustavi "stojedinicu". "Hrvatsko novinarsko društvo smatra da je odluka o odbijanju prijenosa koncesije za Radio 101 donesena još ranije i sumnja da vlast ima političkih motiva da zaustavi Radio 101", navodi HND u priopćenju.

OSIJEK - Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izjavio je danas kako će obnova osječkoga Trga slobode, u središtu grada, stajati 23,3 milijuna kuna te da će radove osječka tvrtka "Gradnja" izvesti za 400 dana. Tijekom današnjeg obilaska pripremnih infrastrukturnih radova na tome trgu Bubalo je rekao kako će njegova cjelovita obnova na povrišni od 9500 metara četvornih obuhvatiti obnovu pločnika, hortikulturnih površina, izgradnju dječjeg igrališta i mjesta za javne skupove te druge sadržaje. Dodao je kako se grad pripremio za taj projekt, posebice zbog urednog podmirivanja svojih finacijskih obveza, te da će se obnova izvesti u pet faza.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević boluje od virusnog encefalitisa i trenutno je na liječenju u KBC Split, izvijestili su danas iz Komore dodajući kako očekuju da će Vidošević uskoro biti otpušten na kućnu njegu. "Vidošević se osjeća bolje te se očekuje njegovo skoro otpuštanje na kućnu njegu", stoji u priopćenju HGK koja prenosi zahvale Nadana Vidoševića osoblju Zaraznog odjela KBC Split na njezi te svima koji su iskazali interes i brigu.

ZADAR - Drugi Film Forum Zadar održat će se od 23. do 30. kolovoza. Festival donosi mnoge filmske poslastice, premijere, svjetski poznate goste i popratne događaje. Festival otvara ovogodišnji canneski pobjednik, film Terrencea Malicka "Drvo života", a zatvara ga novi filmski hit Woodyja Allena "Ponoć u Parizu". Oba filma bit će prikazana izvan konkurencije, a ujedno su i hrvatske premijere. Počasni savjetnik festivala je producent Branko Lustig, a osim njega, filmove će ocjenjivati direktorica velikog izraelskog festivala u Haifi Pnina Blayer, slavni japanski skladatelj Shigeru Umebayashi, poznat po glazbi koju sklada za redatelja Wonga Kara Waija, rumunjska glumica Anamaria Marinca te hrvatski predstavnici Dejan Šorak i Vanja Sviličić. "Zadar ima sve preduvjete da postane svjetska lokacija za snimanje filmova. Grad samo treba osnovati filmsku komisiju koja bi trebala privući filmsku industriju da ovdje ostavlja novac", istaknuo je na predstavljanju programa ovogodišnjega Film Forum Zadra dvostruki dobitnik Oscara Branko Lustig.

RIJEKA - Dvadeset i četiri stabljike indijske konoplje od 20 do 110 centimetara, dijelove ubrane konoplje te opremu za njezin uzgoj pronašla je policija u stanu 30-godišnjaka iz Rijeke kojem je istražni sudac Županijskog suda danas odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru zbog zloporabe droge. U stanu je pronađeno i 270 grama marihuane, 17 listova indijske konoplje i pet grama sjemenki konoplje. Kriminalističkom istragom utvrđeno je kako je taj 30-godišnjak u proteklih godinu dana na riječkome području prodavao marihuanu te da je pet puta prodao marihuanu 21-godišnjaku iz okolice Bakra koji je kazneno prijavljen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙