FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 10. kolovoza 2011. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

RIO DE JANEIRO - Skupina trgovaca drogom iz sjevernog predgrađa Rio de Janeira na vrećice s kokainom pričvrstila je fotografije nedavno preminule britanske pjevačice Amy Winehouse, očekujući povećanje prodaje droge, izvijestila je brazilska policija. Na svaki plastični paketić s drogom pričvršćena je fotografija pjevačice koja je bila ovisna o drogi i alkoholu, a 23. srpnja u 27. godini života umrla je u svojem domu u Londonu. Paketići s kokainom i fotografijom pjevačice prodaju se po 10 do 25 reala (između 4,50 i 11 eura), rekao je pukovnik Glaucio Moreira koji je u sjevernom predgrađu Rija Manginhosu vodio akciju uhićenja dilera.

"Otkad su se u medijima pojavile informacije o njezinoj ovisnosti o drogi, dileri to koriste kako bi što više zaradili od prodaje droge", rekao je Moreira. Uz paketiće s kokainom i fotografijom Amy Winehouse policija je zaplijenila i vrećice s marihuanom i crackom na kojima je fotografija bivšeg šefa Al-Kaide Osame bin Ladena.

LONDON - Teški neredi posljednjih dana u Engleskoj, ako je suditi po podatcima na stranicama za internetsku trgovinu Amazon, izazvali su u toj zemlji pravu pomamu za priručnim borbenim sredstvima, a najpopularnije su pritom palice za baseball. Prema navodima Amazona, prodaja palica porasla je u posljednja 24 sata za 60 do 70 puta.

Izravna povezanost prodaje palica za baseball s neredima nije nedvojbeno utvrđena, ali je činjenica da su palice zauzele prvih šest mjesta najprodavanijih proizvoda u rubrici "šport i slobodno vrijeme". Za razliku od Engleske, u drugim zemljama, primjerice u Sjedinjenim Državama i Njemačkoj, u toj rubrici najprodavaniji su ruksaci, plinska kuhala i odjeća

LONDON - Oscarom nagrađena britanska povijesna drama "Kraljev govor", nastala na temelju predloška za kazališni komad, uskoro će dobiti premijeru na kazališnim daskama West Enda i Broadwaya, piše Guardian.

Kazališna adaptacija priče o nastojanju britanskog kralja Georgea VI. da prevlada poteškoće s mucanjem uz pomoć ekscentričnog terapeuta Lionela Loguea premijeru bi trebala imati početkom 2012. u kazalištu Yvonne Arnaud Theatre u Guildfordu u Surreyu. Tri mjeseca nakon toga predstava se seli na londonski West End, a na njujorški bi Broadway trebala stići negdje u rujnu ili listopadu iste godine.

Scenarij za "Kraljev govor" napisao je David Seidler koji se za priču o odnosu kralja i njegova terapeuta zainteresirao prevladavši vlastito mucanje. Devet tjedana prije početka snimanja otkrivene su i Logueove bilješke čiji su dijelovi potom ugrađeni u scenarij. Film u režiji Toma Hoopera i s Colinom Firthom i Geoffreyem Rushom u ulogama kralja i terapeuta, 2011. je dobio četiri Oscara - za najbolji film, režiju, originalni scenarij, te glavnu mušku ulogu.

LOS ANGELES - Filmski klasik "Prljavi ples" iz 1987. uskoro će dobiti 'remake' u kojemu će originalnoj glazbi iz toga filma biti pridodana glazba iz šezdesetih te neke posve nove skladbe, objavio je filmski studio Lionsgate.

Glumci za novu verziju filma, moderniziranu i prilagođenu novoj generaciji gledatelja, još nisu izabrani, a režirat će je Kenny Ortega, koreograf prve verzije "Prljavog plesa" i redatelj dokumentarnog filma "This Is It" snimljenog na probama za posljednju, nikad održanu koncertnu turneju Michaela Jacksona.

"Gotovo 25 godina nakon premijere originalne verzije, popularnost filma ne jenjava. Smatramo da je došao pravi trenutak da se priča modernizira i ponosni smo što možemo reći da projekt vodi Kenny Ortega", priopćio je predsjednik Lionsgatea Joe Drake.

"Prljavi ples" priča je o odrastanju u kojoj učitelj plesa Johnny Castle, kojega je glumio pokojni Patrick Swayze, počinje zabranjenu vezu s tinejdžerkom Frances "Baby" Houseman (Jennyfer Grey). Prvotno niskobudžetni film odmah je postao veliki hit, dobio Oscara za najbolju glazbu i najbolju originalnu pjesmu za "(I've Had) The Time of My Life", te je prodan u više od 10 milijuna primjeraka na DVD-ima. Po njemu su u Londonu i još šest zemalja postavljene i kazališne hit-predstave.

Swayze je 2009. podlegao raku gušterače u dobi od 57 godina a Grey se u središtu pozornosti javnosti ponovno našla 2010. nakon pobjede na američkoj inačici showa "Ples sa zvijezdama".

BEČ - Bivši guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger dobio je dvije kazne u iznosu od po 200 eura jer je pušio cigare u dijelu za nepušače u dvjema austrijskim zračnim lukama kada je u lipnju posjetio svoje rodno mjesto, piše Krone Zeitung. Kako piše najtiražniji austrijski list, Schwarzenegger se oglušio o zabrane u zračnim lukama u Grazu i u Salzburgu.

Bivši glumac koji je potom ušao u politiku možda nikada neće morati platiti spomenutu svotu s obzirom na činjenicu da Austrija i SAD nemaju sporazum o suradnji kada je riječ o ovakvoj vrsti prekršaja.

No Krone Zeitung piše kako vlasti u Grazu zbog toga ne očajavaju. Kaznu su proslijedile američkom veleposlanstvu u Beču uz napomenu da se ona uruči njihovome slavnom sunarodnjaku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙