FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Lampedusu doplovila brodica s imigrantima, 100 mrtvih

RIM , 4. kolovoza 2011. (Hina/AFP) - Oko stotinu imigranata s brodice koja je u petak isplovila iz Libije, a u četvrtak doplovila do talijanskog gradića Lampeduse umrlo je tijekom putovanja, a njihova tijela bačena su u more, rekla je novinarima agencije Ansa marokanska izbjeglica koja je preživjela teško putovanje.

"Bilo nas je 300, no stotinu, uglavnom žena, nije uspjelo preživjeti putovanje, a muškarci su bili prisiljeni baciti njihova tijela u more", ispričala je Marokanka. Njezina izjava u suprotnosti je sa službenim informacijama talijanske obalne straže čiji su predstavnici izvijestili kako je na brodici bilo 300 imigranata.

Upravitelj kapetanije u Lampedusi, Antonio Morana izjavio je kako su "spasoci u moru vidjeli odjeću", no kako se možda "radilo i o tijelima", potvrdivši na taj način Marokankinu priču. Također je kazao kako u ovome trenutku nije moguće provesti daljnju istragu jer se spustila noć. Usto treba što hitnije pružiti pomoć preostalim imigrantima koji su iznimno iscrpljeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙