FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skup sjećanja na akademika Padovana

BLATO/DUBROVNIK, 4. kolovoza 2011. (Hina) - U nazočnosti obitelji, kolega i brojnih prijatelja u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu na Korčuli održan je skup pod nazivom "In memoriam" u spomen na akademika dr. Ive Padovana, istaknutog medicinskog stručnjaka i bivšeg predsjednika HAZU-a.

Riječi sjećanja na dr. Ivu Padovana uputili su i prisjetili ga se predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić, predstojnik KBC Sestre milosrdnice iz Zagreba dr. Vlado Petric, predsjednik Hrvatske lige protiv raka dr. Damir Eljuga te načelnik općine Blato Ivo Gavranić.

Prikazan je dokumentarni film o životu i djelu akademika Padovana, a u prigodnom programu nastupila je klapa Kumpanji.

Akademik prof. dr. Ivo Padovan dobio je 1996. godine zlatni grb općine Blato za zasluge u medicini i znanosti te za promicanje ugleda općine Blato i Hrvatske u svijetu.

Umro je je prošle godine u 89. godini. Bio je svjetski poznati otorinolaringolog, specijalist za rekonstrukcijsku kirurgiju i onkologiju glave i vrata te rehabilitaciju sluha i govora. Iznimnu karijeru započeo je sredinom 60-ih kao šef Klinike za otorinolaringologiju KB Sestara milosrdnica. Godine 1968. osnovao je Ligu za borbu protiv raka i Institut za tumore. Autor je brojnih medicinskih udžbenika, dobitnik brojnih nagrada i glavni urednik Medicinske enciklopedije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙