FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bulent Arinc: Sirija je počinila zvjerstvo u Hami

ISTANBUL, 3. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Potpredsjednik turske vlade Bulent Arinc izjavio je u srijedu da je napad sirijskih snaga na svoje vlastite građane u gradu Hami "zvjerstvo" i da se vlada koja je odobrila takvu brutalnost ne može nazvati prijateljem.

Kritike Arinca Bulenta na odgovor predsjednika Bašara al-Asada na prodemokratske prosvjede koji su izbili u ožujku dosad je najjača izjava jednog turskog čelnika, što odražava rastuće nezadovoljstvo Turske vladom u Damasku.

"Ovo govorim u svoje ime, ono što se događa danas u Hami je zvjerstvo... Tkogod to provodi ne može biti naš prijatelj. Oni rade veliku pogrešku", rekao je.

Prije napetosti koje su uzrokovali nemiri unutar Sirije, dvije zemlje imale su snažne veze, uključujući i međusobni bezvizni režim, a dogovorile su i jačanje trgovine

Turski premijer Tayyip Erdogan mnogo je puta pozvao Asada da opozove svoje snage sigurnosti i ubrza provedbu reformi. ali je Arinc napomenuo kako su ti savjeti, izgleda, bili upućeni gluhom čovjeku.

"Inzistirali smo na demokratskim i mirnim rješenjima i početku reformi, jer će u suprotnom, kako smo im i rekli, propasti... nedavni događaju pokazuju da iz tij prijedloga nije naučeno ništa", rekao je Arinc novinarima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙