FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borić: "Podjela fotelja je najvažniji SDP-ov program"

RIJEKA,2. kolovoza 2011.(Hina) - Predsjednik Županijskog povjerenstva HDZ-a primorsko-goranske županije Josip Borić kazao je danas da je SDP stranka prošlosti te da je podjela fotelja njezin najvažniji program.

Borić je na konferenciji za novinare rekao da je HDZ stranka koja ima viziju, rješava probleme i ima program gospodarskog oporavka, dok SDP samo proziva, a u programu ima samo podjelu ministarskih fotelja i dijeljenje virtualnih mandata.

Kazao je da događaji nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma "kukuriku koalicije" sugeriraju da "javno obznanjena opsjena postaje u startu težak teret cijeloj koaliciji koja još nije zaživjela, a već se gotovo raspala i nestala."

Dok je SDP gledao u bolju prošlost, HDZ je s Ivanom Jakovčićem glede projekta Brijuni rivijera gledao u bolju budućnost Istre i Hrvatske, rekao je Borić te ocijenio da je "javna košarica koju je Jakovčić udijelio Zoranu Milanoviću djelovala razarajuće, pa su SDP-ove PR agencije radile prekovremeno, a riječki SDP-ovci pozvani da još jednom napadnu vladu i HDZ.

Borić je ustvrdio da SDP nema što novoga ponuditi i da se to vidi na listi za 8. izbornu jedinicu, koja je ista kao i 2007., a koju bi trebao nositi župan Zlatko Komadina, "kao najmanje potrošen", dok bi ga slijedili "stari izraubani oldtajmeri" Linić, Denona, Kajin i Jovanović.

Naveo je da u HDZ-u ne vjeruju u 11 virtualnih mandata SDP-ove koalicije u 8. izbornoj jedinici jer da je tek 11 mandata uspjelo pomiriti ambicije svih čelnika te koalicije, a da bez zadovoljenih ambicija nema sporazuma.

"Dok je Istra gradila svoju politiku na suradnji sa Zagrebom, temeljna odrednica SDP-ove politike u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji bio je sukob sa Zagrebom, s bilo kim i pod svaku cijenu", rekao je Borić

Kazao je da je Rijeka ostala bez industrije, da je promašen koncept razvoja grada, da su komunalna poduzeća u minusu, da se prešućuje slučaj mita u gradskim službama. Naveo je i "slučaj da župan piše sudu kako bi trebalo suditi u slučaju Hotela Novi te "slučaj okupljanja svih koji mogu pomoći u spašavanju jednog dnevnog lista", dodavši da HDZ na takve poteze ne bi smio ni pomisliti.

Borić je rekao da se HDZ itekako razlikuje od SDP-a, da se HDZ odlučno obračunava s problemom korupcije, a da u SDP-u te borbe nema. Naveo je da je HDZ završio pregovore s EU-om, a da SDP, iako je datum izbora određen, opet nije zadovoljan, da priziva lošu turističku sezonu, te da su jedino u čemu su u toj stranci predani i uspješni je program podjela fotelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙