FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 2. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

WASHINGTON - Predstavnički dom američkog Kongresa u ponedjeljak je donio odluku o podizanju granice zaduživanja kojom se omogućuje da SAD izbjegnu katastrofu zbog nemogućnosti otplate svojeg duga i smanjivanja proračunskog manjka. Za tu odluku glasovalo je 269 zastupnika Predstavničkog doma, a 161 je bio protiv. Senat bi o tome trebao glasovati u utorak, na dan kada je američko Ministarstvo financija reklo da više neće biti u mogućnosti posuditi sredstva za plaćanje svih računa.

RIM - Najmanje 35 osoba ozlijeđeno je u ponedjeljak u sukobima talijanske policije i tražitelja azila koji su nekoliko sati blokirali cestu i prugu blizu Centra za prihvat migranata u Bariju, objavili su talijanski mediji. Među ranjenima su policajci i nekoliko prolaznika koje je pogodilo kamenje prosvjednika. Prosvjednici su kamenjem gađali i jedan autobus koji je prolazio, prenose internet stranice dnevnog lista Corriere della Sera. Nekoliko stotina prosvjednika, od kojih su neki imali željezne šipke, blokirali su prugu velikim kamenjem. Tridesetak ih je privedeno. Promet vlakova je obustavljen i nekoliko regionalnih vlakova je kasnilo. Tijekom poslijepodneva promet je ponovno uspostavljen. Prosvjed je završio poslijepodne kada je zamjenik upravitelja policije Barija obećao da će do srijede odgovoriit na njihova traženja. Provjednici su ukazivali na administrativu sporost u rješavanju njihovih traženja statusa izbjeglica. Ministar unutarnjih poslova Alfredo Mantovano je tražio sankcije za izazivače nereda.

NIKOZIJA - Tenkovi sirijske vojske bombardirali su u ponedjeljak navečer rezidencijalnu četvrt u Hami, pobunjeničkom gradu u središtu zemlje gdje je u masovnoj ofenzivi snaga režima od nedjelje ubijeno 104 ljudi, rekao je jedan aktivist. "Deset tenkova bombardira Dawar Bilal, rezidencijalnu četvrt na periferiji Hame", rekao je taj aktivist telefonom. Šef Sirijske lige za ljudska prava Abdel Karim Rihaui je rekao je da u svim četvrtima Hame odjekuje pucnjava. Vojska i snage sigurnosti su ubili stotinu ljudi u nedjelju i četiri u ponedjeljak u Hami, 210 km sjeverno do Damaska, kao i 41 osobu drugdje u zemlji od nedjelje, prema podacima agencije France presse na temelju izvješća organizacija za zaštitu ljudskih prava. Sirijski čelnik Bašar al-Asad tjednima pokušava pokoriti Hamu, simbol borbe protiv režima od strašne represije iz 1982. godine kada je pobunu povela skupina Muslimanska braća i u gušenju je ubijeno 20.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙