FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski tenkovi napali Hamu; najmanje 24 mrtva

AMAN, 31. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Sirijski tenkovi upali su u grad Hamu u nedjelju u zoru i ubili najmanje 24 civila nakon vojne opsade grada koja je trajala gotovo mjesec dana, a u svrhu gušenja jednog od najvećih prosvjeda protiv režima predsjednika Bašara al-Asada, izjavili su stanovnici.

Jedan liječnik, koji je želio ostati anoniman zbog straha od uhićenja, rekao je za Reuters da je gradska bolnica Badr primila 19 mrtvih tijela, bolnica al-Horani tri i Hikmeh dva.

Veliki broj ljudi je ozlijeđen i bolnicama nedostaje krvi za transfuzije, kazao je on u telefonskoj izjavi iz Hame, grada s oko 700.000 stanovnika.

"Tenkovi napadaju iz četiri smjera. Nasumično otvaraju vatru i prelaze preko zapreka na ulicama koje su postavili građani", kazao je liječnik.

"Broj žrtava je veći. Na ulicama leže mrtva tijela", kazao je jedan stanovnik Hame, dodajući da su na krovovima vojni snajperisti.

Svake minute padnu četiri tenkovske granate na grad, a prekinut je dovod struje i vode u glavnim četvrtima.

Predsjednik Asad pokušava okončati ustanak protiv svoje 11-godišnje vlasti u Siriji koji je izbio u ožujku, potaknut "arapskim proljetnim" revolucijama u Tunisu i Egiptu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙