FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primošten: poginuo motociklist

PRIMOŠTEN, 30. srpnja 2011. (Hina) - U teškoj prometnoj nesreći u predjelu Teplog boka kod Primoštena na državnoj cesti D-8 danas oko 14 sati poginuo je motociklist, izvijestila je šibensko-kninska policija.

Utvrđeno je da je 42-godišnji ruski državljanin upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“ zadarskih registarskih oznaka krečući se smjerom istok-zapad. Dolaskom na predio Tepli Bok počeo je skretati ulijevo, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom prilikom došlo je do sudara prednjeg lijevog bočnog dijela njegova automobila i desnog zadnjeg bočnog dijela motocikla marke „Honda“ sisačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak iz Siska, a koji se kretao istom cestom u istom smjeru i u trenutku nesreće nalazio se u fazi nepropisnog pretjecanja.

Nakon sudara vozač motocikla izgubio je kontrolu nad upravljačem i skupa s motociklom i 23-godišnjom putnicom pao na kolnik. Motociklist je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život od kojih je preminuo u šibenskoj bolnici.

Vozač automobila sutra će uz kaznenu prijavu biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙