FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 30. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

KORČULA - Ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić danas je u Korčuli potpisao 4,6 milijuna kuna vrijedan ugovor o rekonstrukciji Doma zdravlja u Korčuli. Ministar Bačić je rekao da je projekt izgradnje društvene i komunalne infrastrukture na hrvatskim otocima Vlada donijela još 2004. i u njemu se nalazio i projekt rekonstrukcije korčulanskog Doma zdravlja. 4,6 milijuna kuna namijenjeno je prvoj fazi rekonstrukcije, a cjelokupni planirani projekt je vrijedan 34 milijuna kuna. Uz završetak korčulanskog bazena, ministar Branko Bačić najavio je dogradnju luke Zavalatica te početak realizacije izgradnje velike luke u gradu Korčuli. Uz ministra Branka Bačića, potpisivanju ugovora nazočili župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Korčule Mirko Duhović te ravnatelj korčulanskog Doma zdravlja Josip Podbevšek. Hrvatska Vlada, kako je rečeno, dosad je u 31 infrastrukturni objekt na otocima uložila 60-tak milijuna kuna. Ministar Bačić sa županom Dobroslavićem i saborskim zastupnikom Franom Matušićem obišao je gradilište 40 milijuna kuna vrijednog bazena u Korčuli.

KORČULA - U riznici korčulanske katedrale danas je na prigodnoj svečanosti Crkvi, za izgradnju pastoralnog centra, darovano 5500 metara četvornih nekadašnjeg vojnog kompleksa u Korčuli vrijednog oko 1,65 milijuna kuna. U ime Vlade darovnicu je biskupu dubrovačkom Mati Uziniću uručio ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić. Biskup je zahvalio hrvatskoj vladi jer je imala razumijevanja za potrebe župe Korčule i vjernika. Kazao je kako ta donacija nije dar Crkvi nego vjernicima. "Nadam se da će ovaj objekt doista biti koristan i da će oplemeniti duhovni sadržaj Grada Korčule, kazao je biskup Mate Uzinić. Svečanosti su nazočili župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, državni tajnik Josip Borić te saborski zastupnik Frano Matušić

SLAVONSKI BROD - Na državnoj cesti D53 Slavonski Brod - Našice kod mjesta Gornji Slatinik u 16,30 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je na mjestu poginuo vozač motocikla I.Š.(31) iz Slavonskog Broda. Muškarac je stradao u izravnom sudaru motocikla s osobnim automobilom. U vrijeme nesreće automobil se kretao u smjeru Slavonskog Broda niz padinu, dok je motociklist naišao iz suprotnog smjera. Očevid na mjestu nesreće je završen, a što je uzrok nesreće znat će se nakon analize prikupljenih podataka. Promet na ovom dijelu državne ceste je normaliziran je oko 18,20 sati.

SPLIT - Salona 38, najnoviji model jedrilice tvrtke "AD brodovi" iz Solina, porinut u more prije pet dana, imala je danas popodne u Splitu svjetsku premijeru. Salona 38 premijerno jedrenje imala je u splitskom jedriličarskom klubu "Labud" s poznatim skiperom America's Cupa Deanom Barkerom te hrvatskim jedriličarem Karlom Kuretom koji svoje regatne uspjehe redovito postiže na jedrilicama Salona. Premijeri su nazočili novinari iz Austrije, Njemačke, Švedske, Češke i td. Direktor Salona grupe Krešimir Sečak izjavio je kako je Salona 38 porinuta prije svega nekoliko dana, a prije svjetskog predstavljanja već je prodano šest komada. "Mislim da to najavljuje uspjeh ovog modela. Nadam se da će hrvatsko tržiše, posebno čarteraši, prepoznati kvalitetu kao što je to već učinilo svjetsko tržište. Jako smo zadovoljni početkom naše suradnje s Deanom Barkerom i nastavkom suradnje s njim na našem najznačajnijem novom projektu - Saloni 60 koja će biti predstavljena sljedeće godine", rekao je Sečak. Novi model Salone nasljednica je američke i europske uspješnice Salone 37. Duga je 11,5 metara, široka 3,62 metara s tri kabine i šest ležaja.

OSIJEK - U osječki Zoološki vrt sinoć su stigle dvije dvogrbe deve i sedam pelikana iz češkog zoološkog vrta Zlin. Životinje su u karanteni, no posjetitelji su ih već danas mogli vidjeti s odgovarajuće udaljenosti. Prema riječima Tatjane Elez, glasnogovornice Unikoma u čijem je sastavu ZOO vrt, za nabavu tih životinja izdvojeno je oko 13 tisuća eura. Kako je rekla Elez, riječ je o mladim pelikanina i mladom paru dvogrbih deva. Dodala je kako osječki zoološki vrt put put ima dvogrbe deve. Prije dvadesetak godina u tom su ZOO-u živjele jednogrbe deve. U tijeku su i pregovori oko nabave dviju žirafa, kazala je. U osječkom ZOO vrtu živi 600 životinjskih jedinki, odnosno 80 vrsti i još 20 vrsti u akvariju. Glasnogovornica Elez je rekla, kako je jučer bilo zanimljivo gledati susret novih „stanovnika“ sa „starosjediocima“, koji su u grupama sa zanimanjem pratili dolazak deva i pelikana. Riječ je o onim životinjama koje žive na otvorenom, poput ljama, goveda i drugih. Za sedam pelikana dnevno treba osigurati sedam kilograma ribe, bit će to „babuške“ kazala je Elez, dodavši kako će pelikani boraviti na malom jezeru u sklopu vrta.

RIJEKA - Preko graničnih prijelaza Rupe i Pasjaka do 14 sati u Hrvatsku je ušlo oko 42.600 putnika, a iz zemlje je izašlo njih oko 22.600, doznaje se popodne iz postaje granične policije u Rupi. Promet je pojačan na oba granična prijelaza.Vozila na graničnom prijelazu Rupa u zemlju ulaze u pet kolona, a iz zemlje izlaze u tri kolone. Na Pasjaku se vozila na ulasku u zemlju kreću u dvije kolone, kao i na izlazu iz zemlje. Na oba granična prijelaza, najviše je danas bilo putnika iz Njemačke, Slovenije, Italije i Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙