FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 30. srpnja 2011. (Hina) - Pregled događaja do 12,30 sati

DONJA STUBICA-Predsjednica Vlade Jadranka Kosor sudjelovala je u subotu na svečanosti početka izgradnje nove športske dvorane uz Osnovnu školu u Donjoj Stubici. "To je projekt koji je iznimno važan i vjerujem da će pridonijeti i onim sadržajima koji su iznimno važni za mlade, za djecu", rekla je Kosor u prigodnom obraćanju. Projekt izgradnje nove športske dvorane uz Osnovnu školu Donja Stubica vrijedniji je od 13 milijuna kuna, od čega više od 9 milijuna kuna ulaže Vlada, a ostatak koji iznosi 20 posto grad Donja Stubica, kazala je premijerka. Istaknula je da je u temelju rada njezine vlade "pridonijeti ravnomjernom razvoju Republike Hrvatske, svih naših krajeva, svakog grada, svake općine i svake županije". Podsjetila je da je u proteklih šest godina u Krapinsko-zagorsku županiju kroz rad Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa uloženo više od 120 milijuna kuna u različite školske objekte i školske i športske sadržaje, a kroz Ministarstvo regionalnog razvoja, s projektom ove športske dvorane, više od 82 milijuna kuna. "U temelju svega treba biti znanje", rekla je Kosor, dodajući da završetak pregovora s EU otvara jednu potpuno novu perspektivu za djecu i mlade, nove mogućnosti školovanja u svim zemljama Unije.

ZAGREB -INA Grupa ostvarila je u prvih šest mjeseci ove godine neto dobit od 1,95 milijardi kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju poslovala s gubitkom od 108 milijuna kuna, izvijestila je danas ta naftna kompanija.

Neto prihod od prodaje dosegnuo je u prvom polugodištu 14,76 milijardi kuna, što je 30,5 posto više nego u prvih šest lanjskih mjeseci.Kako se navodi u priopćenju, INA Grupa ponovno je ostvarila odličan rezultat iz poslovnih djelatnosti, dosegnuvši EBITDA-u, bez jednokratnih stavki, od 4,093 milijardi kuna u prvoj polovini 2011. godine. To je porast od gotovo 87 posto u odnosu na prvih šest mjeseci 2010. godine. Dobit iz osnovne djelatnosti, bez jednokratnih stavki, više je nego udvostručena u prvih šest ovogodišnjih mjeseci, te je dosegnula 2,507 milijardi kuna. U drugom ovogodišnjem tromjesečju, pak, INA Grupa je ostvarila neto dobit od 892 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju iznosila svega 23 milijuna. EBITDA je dosegnula 2,074 milijarde kuna bez jednokratnih stavki, što je porast od oko 84 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

U skladu s tim značajnim napretkom, dobit iz osnovne djelatnosti, bez jednokratnih stavki, dosegnula je 1,158 milijardi kuna, što je 9,8 posto više nego lani. Neto prihodi od prodaje u drugom su tromjesečju dosegnuli 7,82 milijarde kuna i bili su 37,7 posto viši nego u istom lanjskom razdoblju.

ZAGREB- Pojačan je priljev vozila iz smjera graničnih prijelaza Bregana i Macelj. Kolona vozila koja ulaze na autocestu A 1 zagrebačkom obilaznicom iz smjera zapada proteže se do čvora Sveta Nedelja (oko 11 km), a iz smjera istoka oko 17 km (kod mosta Sava, blizina čvora Ivanja Reka). Stoga „domaćim“ vozačima savjetujemo da za prometnu komunikaciju između istoka i zapada, umjesto zagrebačke obilaznice, koriste gradske prometnice. Zbog pojačane gustoće prometa na izlazu s autoceste A 1 na čvoru Vrgorac, vozila se povremeno preusmjeravaju na čvor Ravča. Na izlasku s autoceste u Lučkom kolona je oko 8 km, pa vozačima HAK savjetuje da za izlazak s autoceste koriste i naplatu Demerje koja se nalazi na 4. km, gdje se cestarina može platiti kreditnim i debitnim karticama i ENC uređajima. Zbog pojačane gustoće prometa na izlazu s autoceste A 1 na čvoru Vrgorac, vozila se povremeno preusmjeravaju na čvor Ravča. Pojačan je promet i na autocesti A 2 Zagreb-Macelj, u smjeru Zagreba kolona je na 9. km. Na A2 Zagreb-Macelj, promet je prekinut kod tunela Frukov Krč u smjeru GP Macelj, zbog gužve kod naplatnih postaja Trakošćan (kolona je duga oko 1,5km). Povremeno se zbog gužve formiraju kolone na autocesti A 7 Rupa-Rijeka, na naplatnoj postaji Rupa, u oba smjera, na riječkoj obilaznici, također u oba smjera, na ulasku na otok Krk na Krčkom mostu te na izlazu Oštrovica, na autocesti A 6 u smjeru Crikvenice i otoka Krka.

VARAŽDIN/ZAGREB -U izravnom sudaru dvaju vozila, koji se dogodio jutros u 4,45 sati na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina, poginula su dvojica mladića, 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik iz njegovog automobila, izvijestila je varaždinska Policijska uprava. Vozača drugog vozila i dvoje putnika, dobi 15 i 17 godina, ozlijeđeni su i prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu gdje su zadržani na daljnjem liječenju. Njihove ozljede nisu okvalificirane. Sudar se dogodio kad je 21-godišnji vozač, zbog neprilagođene brzine, osobnim vozilom prešao udesno na cestovnu bankinu i udario u metalnu odbojnu ogradu i zanio se ulijevo na prometni trak u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišlo osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin. Od siline udara na mjestu događaja smrtno su stradali 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik iz njegovog vozila. To su deveta i deseta smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2011. godini. U prošle četiri godine na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina, u prometnim nesrećama uključujući jutrošnju, do sada je smrtno stradalo dvanaest osoba.

SPLIT- U prvim jutarnjim satima danas je na Jadranskoj magistrali u Omišu poginuo 21-godišnji vozač BMW-a splitskih registarskih oznaka kad je sletio s ceste, izvijestila je splitska policija. On je vozeći iz Splita prema Makarskoj zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom u desnom, preglednom zavoju, sletio s ceste i, oko pet metara niže, udario u bor. Mladi vozač je poginuo na mjestu.Još je jedna osoba poginula na širem splitskom području, u nesreći koja se dogodila jučer, priopćila je danas splitska policija. Jučer je sudaru u Klisu poginuo 54-godišnjak u čiji je "golf" udario teretni autoimobil "mercedes". Nesreća se dogodila kad je 38-godišnji vozač teretnog vozila izlazeći iz zavoja izgubio kontrolu nad upravljačem i prešao na suprotni trak kojim je naišao osobni automobil "golf", čiji je vozač preminuo na mjestu sudara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙