FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 29. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti do 4,30 sati

PAZIN - Vijećnici istarske Županijske skupštine na sinoćnjoj su izvanrednoj sjednici u Pazinu većinom glasova poduprli prijedlog ugovora vlade o pokretanju projekta "Brijuni rivijera" na tri mjesta - fažanskoj Pineti i pulskoj Hidrobazi te na otoku Sv. Katarina-Monumenti. Prijedlog ugovora poduprla su 22 vijećnika iz IDS-a, HDZ-a i HSLS-a, njih devet bilo je protiv (SDP, Ladonja i HSU), a vijećnica HNS-a bila je suzdržana. Istarski župan Ivan Jakovčić rekao je da je taj ugovor, koji će se sutra potpisati na Brijunima, osim od vlade i ministarstava, dobio "zeleno svjetlo" i od Državnog odvjetništva, što je, kako je rekao, samo dokaz da u tom projektu "nema skrivenih igrica". "U ovome trenutku imamo realnu šansu da se projekt napokon počinje ostvarivati", rekao je Jakovčić i dodao kako vjeruje da će time najviše dobiti lokalna samouprava jer je u državnom vlasništvu više od 70 posto tog područja. Dodao je kako se time, s obzirom na to da bi država u tom slučaju prepustila prihode tvrtki "Brijuni rivijera", omogućuje da ta tvrtka ostvari prihode kako bi mogla obnavljati ugostiteljsko-hotelijerske sadržaje na Brijunima. "To je između ostalog i politički projekt jer je rođen kao projekt u politici", poručio je Jakovčić. Predsjednik istarske Županijske skupštine Dino Kozlevac, koji je ujedno i čelnik istarskoga SDP-a, rekao je da ta stranka potpuno podupire taj projekt, ali se, kako je dodao, protivi "potpisivanju ugovora 'Brijuni rivijera' s vlašću u predizborno vrijeme, svega tri mjeseca prije izbora". Predsjednik Ladonje Plinio Cuccurin ustvrdio je pak kako ga ne bi začudilo da se kao mogući ulagači za taj projekt jave oni o kojima se govori u posljednjih godinu dana u medijima i koji su "potencijalno interesno povezani s IDS-om".

FAŽANA- Načelnica općine Fažane Ada Damjanac neće danas na Brijunima potpisati ugovor o provedbi razvojnog programa "Brijuni rivijera" na lokacijama Pineta, Hidrobaza i Sveta Katarina-Monumenti jer je fažansko Općinsko vijeće na sinoćnjoj sjednici donijelo odluku o davanju uvjetne suglasnosti na prijedlog ugovora o provedbi razvojnog programa "Brijuni rivijera" a nije dalo suglasnost na konačan prijedlog spomenutog ugovora koji su izglasovali gradovi Pula i Vodnjan. "Općina Fažana jest za projekt 'Brijuni rivijera', ali pod uvjetom da se u ugovor uvrste sve naše primjedbe, što nije učinjeno", rekla je večeras načelnica Damjanac i dodala kako nitko od njih "nema pravo dati svoje nekretnine na 66 godina a da pritom nema uvida što će se s njima raditi". Za uvjetnu suglasnost na prijedlog spomenutog ugovora glasovalo je pet SDP-ovih vijećnika, vijećnik HSU-a i nositelj Nezavisne liste Mirko Novak. Protiv te odluke bilo je i pet IDS-ovih vijećnika, a suzdržan je bio vijećnik HDZ-a.

Istarski župan Ivan Jakovčić je u izjavi za Hinu izrazio žaljenje zbog takve odluke fažanskog Općinskog vijeća jer time, kako je rekao, "Fažana neće zasad ući u najveći razvojni program" tog dijela Istre.

ZAGREB -Kratki igrani film "Recikliranje" redatelja Branka Ištvančića uvršten je u selekciju petog međunarodnog filmskog festivala "Kratkofil Plus", koji će se održati u Banja Luci od 9. do 13. kolovoza, objavljeno je na redateljevoj internet stranici.

Radnja filma prati romsku obitelj s ruba velegrada koji rano ujutro odlaze na gradski deponij sakupljati odjeću, gdje pronalaze gotovo nove košulju, odijelo i kravatu u koje odjenu najstarijeg sina te svi zajedno odlaze do najsuvremenijeg pogona za recikliranje. Ideja filma je kroz recikliranje pokazati ciklus promjena koje zahvaća suvremeno društvo i jednu europsku metropolu. "Recikliranje" je dio omnibusa "Zagrebačke priče", snimljen u produkciji zagrebačkog Propeler filma na jeziku romske nacionalne manjine u Hrvatskoj, a dio uloga dobili su Romi naturščici. U filmu glume Slaven Knezović, Ana Maras, Asim Ugljen, Erol Neziri, Vinko Kraljević, Atif Abazov, Ismet Shabani, Semir Hasić Sammy i drugi.

ZAGREB- Ansambl predstave "Elektra" Istarskog narodnog kazališta (INK) - Gradskog kazališta Pula, u režiji Damira Zlatara Freya, sudjelovat će do kraja srpnja na dva festivala u Makedoniji - 29. srpnja na Međunarodnom festivalu antičke drame Stobi te 31. srpnja na festivalu Ohridsko ljeto, doznaje se na internet stranicama INK-a. Povodom današnje izvedbe predstave na Festivalu antičke drame u Stobiju, jučer je u Velesu održana konferencija za novinare, na kojoj su bili redatelj Damir Zlatar Frey, glumice Branka Cvitković i Helena Minić, makedonski glumac Vasil Zafirčev i ravnateljica INK Gordana Jeromela Kaić.

"Elektra je sve osim savršene junakinje našega doba. Ta antiheroina nije pravedna osvetnica čija teroristička akcija umorstva vlastodržaca donosi očekivani boljitak, već je i sama, isto kao i njezin brat Orest, prije svega žrtva političke represije", ustvrdila je u najavi predstave dramaturginja Željka Udovičić Pleština.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙