FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Credit Suisse ukida 2.000 radnih mjesta

ZUERICH, 28. srpnja 2011. (Hina/Reuters) - Švicarska banka Credit Suisse u četvrtak je objavila da će ukinuti oko 2.000 radnih mjesta nakon što su rezultate poslovanja u drugom tromjesečju pogodile slabe aktivnosti trgovanja i snažan franak.

Neto dobit u drugom je tromjesečju smanjena za 52 posto u usporedbi s istim razdobljem godine ranije i iznosila je 768 milijuna švicarskih franaka (958,9 milijuna dolara), priopćila je banka.

Druga najveća švicarska banka objavila je planove o smanjenju oko četiri posto zaposlenih od ukupno 50.700.

"Moramo priznati vjerojatnost da bi trenutno nepovoljno ozračje u gospodarstvu i na tržištima moglo dulje potrajati no što smo mislili. Očekujemo da će kamatne stope ostati niske kroz dulje vrijeme i da će snažni franak i dalje utjecati na naše poslovne rezultate. Također i dalje možemo očekivati nižu razinu aktivnosti klijenata i promjenjivo okruženje na tržištima" ", izjavili su izvršni direktor banke Brady Dougan i predsjednik Urs Rohner.

Financijski direktor Credit Suissea David Mathers u obraćanju novinarima putem konferencijske veze najavio je da će rezanje troškova pogoditi sve odjele, ali posebice investicijsko bankarstvo, te sva područja u kojima banka posluje, a 500 će se radnih mjesta ukinuti upravo u Švicarskoj.

Smanjenje broja zaposlenih u sklopu je bančinog programa smanjenja troškova čiji je cilj ostvariti uštede u visini milijarde franaka. Najveći dio planiranih ušteda trebao bi biti ostvaren u 2012.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙