FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet ministara srednjobosanske županije preuzelo dužnost

MOSTAR, 27. srpnja 2011. (Hina) - Petero od deset ministara iz ranijeg saziva Vlade srednjobosanske županije u kojima su i ministri iz HDZ-a BiH u srijedu je ponovno preuzelo dužnosti nakon što je novu Vladu koju su izabrale stranke okupljene oko SDP-a nelegalnom ocijenio Visoki predstavnik Valentin Inzko.

Premijersku poziciju preuzeo je Bajro Makić, raniji ministar gospodarstva dok su ministri iz HDZ-a i Stranke demokratske akcije preuzeli svoje ranije pozicije. Osim starih funkcija, ministri će obnašati i još po jednu ministarsku funkciju, budući da nedostaju petorica ministara iz staroga saziva koji odlaze na nove položaje.

Na stare pozicije vratili su se prijašniji ministri obrazovanja, pravde, unutarnjih poslova, te šumarstva i vodoprivrede.

Kako su najavili iz Vlade, u starom sazivu preispitat će se odluke koje je donijela vlada uspostavljena u svibnju.

Vlada u tehničkom mandatu u Srednjobosanskoj županiji koju čine ministri HDZ-a BiH, Stranke demokratske akcije i Stranke za BiH nastavit će raditi do postizanja političkog dogovora oko uspostave nove vlasti ili pak odluke Ustavnoga suda o prigovorima Hrvata da je povrijeđen njihov vitalni interes. Austrijski diplomat na čelu međunarodne uprave ocijenio je nelegalnom vladu Srednjobosanske županije koju čine predstavnici SDP-a BiH, Stranke demokratske akcije, Narodne stranke Radom za boljitak te Hrvatske stranke prava BiH koja u tamošnjoj županijskoj skupštini nema niti jednoga zastupnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙