FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski Crveni križ prikupio 5,5 milijuna kuna za Japan

ZAGREB, 25. srpnja 2011. (Hina) - Hrvatski Crveni križ izvijestio je danas da je od 12. ožujka do kraja lipnja ove godine, za vrijeme apela za prikupljanje pomoći stanovništvu stradalom od potresa i plimnog vala u Japanu prikupio i proslijedio na žiro račun Japanskog Crvenog križa više od 5,5 milijuna kuna.

Hrvatski Crveni križ zahvalio je u današnjem priopćenju hrvatskoj vladi na donaciji 3,5 milijuna kuna te svim građanima, tvrtkama, tijelima lokalne i područne samouprave, likovnim i glazbenim umjetnicima, sportskim klubovima koji su donirali ukupno više od dva milijuna kuna.

Posebnu zahvalu uputili su đacima i studentima koji su organizirali brojne akcije prikupljanja financijskih sredstava i uplatili ih na račun Hrvatskog Crvenog križa, te medijima koji su objavom apela i izvješćivanjem javnosti pridonijeli prikupljanju sredstava.

Ukupno je prikupljeno 5.551.404,42 kune, a sredstva su na račun Japanskog Crvenog križa doznačena u dva navrata, u ožujku (oko 3,7 milijuna) i u srpnju (oko 1,8 milijuna kuna).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙