FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS: I navijači pomažu školovanju djece poginulih branitelja

ZAGREB, 25. srpnja 2011. (Hina) - Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), na kojoj je izbornik Slaven Bilić dao popis igrača za prijateljsku utakmicu s Izraelom, službeno je predstavljena inicijativa kluba navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni“ koja bi trebala pridonijeti korektnom navijanju na utakmicama naše reprezentacije na domaćim i inozemnim stadionima.

Humanitarnu inicijativu kluba navijača „Uvijek vjerni“ i HNS-a nazočnošću su podržali potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, te izaslanici Predsjednika Republike Hrvatske Vlado Marić i Predrag Matić.

Potaknuti negativnim odjecima u domaćim i stranim medijima nakon utakmica hrvatske nogometne reprezentacije, visokim kaznama koje HNS uplaćuje UEFA-i zbog huliganskog ponašanja dijela navijača, klub navijača „Uvijek vjerni“, u suradnji s umirovljenim pripadnicima ATJ Lučko, predložio je Hrvatskom nogometnom savezu osnivanje fonda nagrade za korektno navijanje koji će se koristiti u humanitarne svrhe. Za svaku utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije koja prođe bez izgreda HNS će uplatiti iznos od 20.000 eura u fond kojim će se financirati školovanje djece poginulih hrvatskih branitelja i drugi projekti Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Ovu akciju podržali su i Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, te više ministastava, koji su i do sada pomagalo projekte u okviru zajedničke krilatice "Svaki navijač jedan je ambasador Hrvatske u svijetu“.

Ministar Jandroković uputio je zahvalu udruzi navijača „Uvijek vjerni“ i Hrvatskom nogometnom savezu na ovoj inicijativi kojom će se na vrijedan način nagraditi odgovorno ponašanje hrvatskih navijača. Izrazio je zadovoljstvo i dosadašnjom suradnjom Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija s udrugom „Uvijek vjerni“ u pripremi i organizaciji gostovanja hrvatskih navijača u inozemstvu.

"Sport je jedan od aduta kojim se Hrvatska predstavlja u svijetu i zato je od prvorazrednog značanja odgovorno ponašanje navijača", kazao je ministar Jandroković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙