FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandrokovićeva sućut norveškom kolegi

ZAGREB, 23. srpnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković uputio je u subotu izraze sućuti i solidarnosti ministru vanjskih poslova Kraljevine Norveške Jonasu Gahru Storeu u povodu brojnih žrtava terorističkih napada na središte Osla i okolicu, priopćio je MVPEI i dodao da prema dosadašnjim podacima među žrtvama nema hrvatskih državljana.

Ministar Jandroković najoštrije je osudio ove nasilne čine usmjerene na nedužne građane kao i na državne institucije Kraljevine Norveške te izrazio sućut obiteljima svih stradalih i solidarnost s čitavim norveškim narodom u ovom tragičnom trenutku, dodaje u priopćenju ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Hrvatsko veleposlanstvo kontinuirano je u kontatku s norveškom policijom i prema svim dosadašnim informacijama među žrtvama nema državljana Republike Hrvatske, dodaje MVPEI.

Prema najnovijim policijskim podacima najmanje je 91 osoba ubijeno, od čega 84 u ljetnom kampu mladih laburista na otoku Utoeyji nadomak Osla te sedam u eksploziji bombe u središtu ministarske četvrti u norveškoj prijestolnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙