FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Potpisano rješenje o privremenom izručenju Paravinje

MOSTAR, 22. srpnja 2011. (Hina) - Ministar pravosuđa BiH Bariša Čolak potpisao je u petak odluku o privremenom izručenju Dragana Paravinje Republici Hrvatskoj koja ga traži kao osumnjičenoga za ubojstvo maloljetne Drnišanke Antonije Bilić za čijim se tijelom traga više od mjesec dana.

"Potpisao sam rješenje o izručenju Paravinje Hrvatskoj", potvrdio je Čolak. Po njegovim riječima, to je prvi put da BiH izručuje osumnjičenog za ubojstvo na temelju zahtjeva jedne države što je moguće izvesti sukladno Europskoj konvenciji o ekstradiciji.

Čolak je pojasnio da je sada stvar procedure između dviju država kada će se provesti izručenje Dragana Paravinje.

Interpol Bosne i Hercegovine će kontaktirati kolege iz Zagreba nakon čega će se dogovoriti o primopredaji osumnjičenika.

"Možda to bude već danas, a u svakom slučaju bit će brzo", dodao je ministar pravosuđa BiH.

Paravinju će najvjerojatnije razmijeniti pravosudne policije dviju država.

Vlasti Republike Hrvatske su dužne nakon istrage oko okolnostima nestanka Antonije Bilić vratiti Paravinju u nadležnost vlastima Bosne i Hercegovine, a najdalje do izricanja pravomoćne presude Suda u Sokolcu, gdje je Paravinja osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja.

Njegovo izručenje traži i Srbija gdje je ranije pravomoćno osuđen na četiri i pol godina zatvora zbog istog kaznenog djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙