FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 21. srpnja

ZAGREB, 21. srpnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 21. srpnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će djecu iz Srebrenice (12 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

(*) ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske u Banskim dvorima (11 sati).

ZAGREB - Udruga GONG predstavit će na konferenciji za novinare izvještaj o praćenju rada hrvatske Vlade u 2010. godini. O izvještaju će govoriti izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić, dekan Fakulteta političkih znanosti i član Vijeća GONG-a Nenad Zakošek (10,30 sati, ured GONG-a, Trg bana Jelačića 15).

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader počet će iznositi obranu pred USKOK-ovim istražiteljima (13 sati). Mediji nagađaju da će se ispitivanje održati na drugoj lokaciji jer su radovi na zgradi DORH-a i USKOK-a.

ZAGREB - Ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić uručit će ugovore predstavnicima nevladinih udruga koje su na natječaju Ministarstva za 2011. godinu dobili sredstva za projekte s područja zaštite okoliša i prostora. Udruge su na natječaj prijavile 185 projekata, a Ministarstvo je, prema odluci povjerenstva, dodijelilo sredstva za njih 39 (11 sati, palača Dverce, Katarinin trg 5).

SISAK - Potpisivanje Memoranduma o suradnji između Arbeiter Samariter Bund Deutschland (ASB) i Hrvatskog centra za razminiranje (HCR), a u okviru tog memoranduma Njemačka će putem ASB -a financirati razminiranje određenih područja u Hrvatskoj. Memorandum će potpisati ravnatelj HCR-a Zdravko Modrušan, a za ASB voditelj ureda u Hrvatskoj Wolfgang Rasch. Potpisivanju će nazočiti njemački veleposlanik Bernd Fischer (10 sati, prostorije HCR-a).

SPLIT - U sklopu 57. Splitskog ljeta na Prokurativama će operni ansambl Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Split izvesti koncert Arije iz velikih opernih djela. Koncertom će ravnati maestro Nikša Bareza, a uz zbor i orkestar splitskog HNK nastupaju svjetski poznata operna imena među kojima je armenska sopranistica Hasmik Papian, rumunjski tenor Constantin Nica, austrijski bariton Markus Butter, te domaći solist Ivica Čikeš. Gala koncert opernih arija gledateljima će donijeti puno arija i dueta, zborskih pjesmi i uvertira iz popularnih djela talijanske operne literature. Na repertoaru su biseri romantizma i verizma italske provenijencije (21 sat).

RIJEKA - Svečano zatvaranje Riječkih ljetnih noći 2011. U programu pod nazivom "Na moru zvijezda" bit će izvedeni popularni songovi iz mjuzikla poput Fantom u operi, West Side Story, Jadnici (21, 30 sati, Molo longo). Na svečanosti će se posjetiteljima obratiti intendantica riječkog HNK Ivana pl. Zajca, Nada Matošević Orešković, a festival će zatvorenim proglasiti riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Dodijelit će se tradicionalna nagrada publike te nagrada Novog lista za najcjelovitiji događaja festivala.

DUBROVNIK - Višestruko nagrađivani ansambl Il Giardino Armonico nastupit će u glazbenom dijela programa 62. dubrovačkih ljetnih igara. Ansambl Il Giardino Armonico okuplja prvorazredne glazbenike školovane na vodećim europskim akademijama, usavršene u izvođenju rane glazbe na autentičnim instrumentima. Gostuju na festivalima širom svijeta i nastupaju u najvećim koncertnim dvoranama u Amsterdamu, Londonu, Beču. Godine 1999. za Vivaldi Album s Ceciliom Bartoli za Deccu osvojili su i prestižnu nagradu Grammy. Na dubrovačkom koncertu nastupit će uz umjetničko vodstvo cijenjenog flautiste i poznatog interpretatora baroknog i kasičnog repertoara Giovannia Antonia (21,30 sati, atrij Kneževa dvora)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Davor Marković

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙