FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitu otvorena izložba Safeta Zeca

SPLIT, 14. srpnja 2011. (Hina) - Predsjedatelj predsjedništva BiH Željko Komšić otvorio je večeras u Splitu u palači Milesim, u sklopu 57. splitskog ljeta, izložbu bosanskohercegovačkog slikara Safeta Zeca na kojoj je predstavljeno sedamdesetak djela kojima autor tematizira problem izbjeglica i kamenih kuća u BiH.

Komšić je istaknuo kako ovakve izložbe pridonose "sve bogatijim vezama i odnosima između BiH i Republike Hrvatske".

"Osobno se zauzimam za snažne, obostrano korisne i vrlo prijateljske odnose dviju susjednih zemalja koje su povijesno upućene jedna na drugu", kazao je Komšić dodavši da kao predsjedatelj Predsjedništva BiH izražava želju i potrebu svih naroda i građana BiH da "zajedno s Hrvatskom, sutra članicom Europske unije, osiguramo zajedničku europsku budućnost".

Safet Zec rekao je kako je presretan što će splitska publika u idućih mjesec dana, koliko će izložba biti otvorena, upoznati "dio Bosne i bosanskog stvaralaštva".

Akademik Radoslav Tomić naglasio je kako je ova izložba iznimno važna jer je "Bosna velika nepoznanica cjelokupnoj hrvatskoj kulturnoj javnosti", dok je povjesničar umjetnosti Tonči Šitin istaknuo kako Zec preispituje problem identiteta kroz sudbinu prognanih ljudi iz BiH. "Slikarstvo Safeta Zeca je krik protiv patnje i nesreće koja je zadesila BiH", rekao je Šitin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙