FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pančić: ispitati uvjete gradnje objekata kojima se služi vojna elita

ZAGREB, 13. srpnja 2011.(Hina) - Saborski zastupnik Hrvatskih socijaldemokrata Ivica Pančić pozvao je danas ministra obrane Davora Božinovića da ispita uvjete pod kojima su izgrađeni apartmani na Malom Lošinju te reprezentativni objekti za odmor u Gakovu i Kuparima, a koje, tvrdi, privatno koristi vojna elita i njihovi prijatelji.

"Opće je poznata stvar da ti objekti služe za privatne interese pojedinih generala", rekao je Pančić na konferenciji za novinare u Saboru.

Po informacijama koje je, kako tvrdi, dobio iz MORH-a, stanje je posebno dramatično na Malom Lošinju, gdje se u uvali Kovčanje gradio objekt mimo dozvola.

"Treba ispitati zašto se nelegalno gradilo i po kojoj cijeni", rekao je Pančić, koji, kaže, da su "cijene uvećavane dva-tri puta, da su dolazile po dvije-tri fakture za isti obavljeni posao što se onda kasnije, naknadno pokušavalo uskladiti s nekakvim ranije predviđenim financijskim okvirom". Znači, kao što su se autoceste gradile po nekoliko puta uvećanim cijenama, isto tako se koristila i vojna mehanizacija, rekao je dodavši kako je o tom kriminalu pisao i ministru obrane Davoru Božinoviću.

Odgovoreno mu je, kaže, kako se objekti u vojarni Kovčanje izgrađeni "po svim propisima, gotovo savršeno", ali i bez ijedne riječi o upitanom - tko je gradio, kako se gradilo i po kojoj cijeni.

Nezadovoljan odgovorom, Pančić poziva ministra da ispita kako je moguće "da odabrana elita banči novac hrvatskih poreznih obveznika kao da žive u nekoj zapadnoazijskoj državi gdje je kasta generala nedodirljiva, dok istodobno vlada, čiji je član, najavljuje oštru borbu protiv korupcije".

Pančić je upozorio i na nepravilnosti u dodjeli stanova u MORH-u, koji, kaže, dijeli stanove civilnim osobama i tajnicama probranih generala i visokih vojnih časnika, koje oni zatim otkupljuju, dok pripadnici Hrvatske vojske koji su u službi 20 godina, još nemaju riješeno stambeno pitanje.

"Neka ovo bude povod za sustavno raščiščavanje kriminala u vojnim strukturama", zaključio je Pančić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙