FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libija: ustanici osnovali jedinstveno zapovjedništvo

BENGAZI, 13. srpnja 2011. (Hina/AFP) - Libijski ustanici, kojima je dosad kronično manjkalo koordinacije, objavili su u srijedu da su osnovali jedinstvenu zapovjednu strukturu, više od četiri mjeseca nakon početka pobune protiv pukovnika Moamera Gadafija.

"Sada su bivši vojnici narodne vojske i savez revolucionarnih snaga pod zapovjedništvom ministra obrane Džalala al-Digelija", izjavio je jedan od ustaničkih zapovjednika na terenu Fauzi Bokatif. "Zajedničko zapovjedništvo obuhvaća sve revolucionarne snage na liniji bojišta", naglasio je on.

Ako bude učinkovito, smještanje pobunjenika i nekadašnjih snaga pukovnika Gadafija koji su prešli na njihovu stranu pod zajedničko zapovjedništvo moglo bi spriječiti improvizirane, nekoordinirane napade i lošu suradnju zbog čega su pobunjenici doživjeli velike gubitke u ljudstvu i oružju.

Nacionalno prijelazno vijeće, političko tijelo libijskog ustanka, često se žali na komunikacijske probleme i neslaganja između opće strategije službenog Bengazija i boraca na bojištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙