FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum HŽ Carga i Carga Slovačke

ZAGREB, 12. srpnja 2011. (Hina) - HŽ Cargo i slovački Cargo Slovakia potpisali su sporazum o suradnji za sljedeće tri godine koji obuhvaća suradnju u brojnim područjima djelovanja tih dvaju poduzeća za transport robe željeznicom.

Dogovorena je suradnja u poslovnoj organizaciji, upravljanju projektima, razmjeni tehničkih znanja, nabavi novih vagona i rezervnih dijelova, izradi novih vagona za prijevoz teretnih vozila, planiranju i eksploataciji teretnih vlakova, održavanju željezničkih vozila te logistici i marketingu.

Nakon potpisivanja sporazuma održan je sastanak na kojemu se razgovaralo o mogućnostima poboljšanja suradnje u prijevozu tereta osobito u prijevozu rude te o usmjeravanju prijevoza roba prema jadranskim lukama, ponajprije prema Rijeci.

Na području putničkog prijevoza, od sljedeće turističke sezone razmotrit će se mogućnost uvođenja izravne linije Split - Bratislava.

Uz to, HŽ Infrastruktura tražit će pomoć slovačkih kolega u prenošenju iskustava kako bi se pripremio što veći broj projekata te povukla maksimalna sredstva namijenjena obnovi i izgradnji željezničke infrastrukture, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙